Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Την παραπομπή Μαρκόπουλου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την παραπομπή Μαρκόπουλου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την παραπομπή του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ για την χθεσινή του αναφορά στον ΑΝΤ1 ότι «μόλις λίγο αιματάκι τρέξει από κάποιον μπαχαλάκια αμέσως όλα τα μέσα ενημέρωσης και λένε πωπω το παιδί…»

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, με την οποία του ζητάει ο
“γαλάζιος” βουλευτής να ελεγχθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για αυτή την αναφορά του.

Μάλιστα σε δήλωσή της αναφέρει πως “η χθεσινή δήλωση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Μαρκόπουλου σε τηλεοπτική εκπομπή του ANT1 “δεν τρέχει και τίποτα εάν χυθεί και λίγο αίμα στα Εξάρχεια” είναι αποτέλεσμα της εμμονής της Νέας Δημοκρατίας για την εφαρμογή του δόγματος «Νόμος και Τάξη» και κλείνει το μάτι σε κλιμάκωση χρήσης βίας. Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη να καταδικάσει τη δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή του. Επιπλέον, έστειλα σήμερα προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα επιστολή με την οποία τον καλώ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να υπερασπίσει το κύρος του Κοινοβουλευτισμού».

Πάντως κατά τη χθεσινή πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, όπου ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος έκανε αυτή την αναφορά, ο παρουσιαστής – δημοσιογράφος της εκπομπής αμέσως αντέδρασε λέγοντάς του ότι «καθόλου αιματάκι να μην τρέξει από κανέναν», ενώ ο βουλευτής αιτιολόγησε την αναφορά του υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει εκχώρηση της κρατικής βίας με συνταγματικό τρόπο στην αστυνομία, κανένας δεν είπε ότι η αστυνομία είναι ανεξέλεγκτη, όχι όμως με την παρέμβαση του κάθε αστυνομικού πάμε για ΕΔΕ. Γιατί τελικά έχουμε φοβίσει τον Έλληνα αστυνομικό” και πρόσθεσε πως «Βεβαίως κανένας δεν θέλει Κορκονέα όμως και κάποτε κάποιοι μπαχαλάκηδες που καμία σχέση δεν έχουν με τον αναρχικό χώρο, πρέπει να καταλάβουν πως δεν είναι προτεκτοράτο τους τα Εξάρχεια“.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις