Δευτέρα, 13 Μαΐ
17oC Αθήνα

Την Παρασκευή τελικά ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο

Την Παρασκευή τελικά ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο

Την Τρίτη θα ξεκινήσει η συζήτηση του προσχεδίου του Προυπολογισμού, Τετάρτη θα ξεκινήσει με διαδικασία επείγοντος η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου και θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του Επιτροπή Οικονομικών το βράδυ της Πέμπτης, ώστε την Παρασκευή να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Η εκλογή των προεδρείων των Επιτροπών, σήμερα, άνοιξε τον δρόμο αύριο στις 9 το πρωί να συνεδριάσει για τον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα, καθώς σε αυτή μετέχουν οι πρόεδροι των Διαρκών Μονίμων Επιτροπών της Βουλής.

Η Επιτροπή, πάντως, που πρώτη θα πιάσει δουλειά είναι αυτή των Οικονομικών Υποθέσεων καθώς έχει «ύλη» και μάλιστα με «πρόσημο» προτεραιότητας. Καθώς, η κυβέρνηση έχει καταθέσει το προσχέδιο του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2016 και όπως είχε πει, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ζητώντας από τα κόμματα την επίσπευση των διαδικασιών ορισμού των μελών των Επιτροπών, η επεξεργασία του να μπορεί να ξεκινήσει από την Τρίτη. Παράλληλα σήμερα αναμένεται να κατατεθεί και το πολυνομοσχέδιο με την πρώτη «δυνατή» δόση των προαπαιτουμένων που θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι το τέλος της Εβδομάδας.

Με αυτά τα δεδομένα, η Επιτροπή Οικονομικών ενδέχεται να συνεδριάσει με «υπερωρίες» πρωί και απόγευμα και ίσως και «σταυρωτά». Ετσι ώστε Τρίτη να ξεκινήσει η συζήτηση του προσχεδίου του Προυπολογισμού, Τετάρτη να ξεκινήσει με διαδικασία επείγοντος η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου και να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του Επιτροπή Οικονομικών το βράδυ της Πέμπτης, ώστε την Παρασκευή να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε