Πολιτική

Την πόρτα εξόδου από την Ευρωβουλή δείχνει στον Σκυλακάκη, η Μ.Γιαννάκου!

Τι θα γίνει τελικά με την έδρα του Θόδωρου Σκυλακάκη στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά τη διαγραφή του από την ΝΔ. Προβληματισμός στην Ρηγίλλης.
 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Μετά τη διαγραφή του Θόδωρου Σκυλακάκη από την ΝΔ, το θέμα που προβληματίζει πλέον τη Ρηγίλλης είναι το εάν ο ευρωβουλευτής θα αφήσει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου έχει εκλεγεί με λίστα.
 
Σε δηλώσεις της στον Βήμα 99,5, η επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου τάχθηκε, εμμέσως, υπέρ της αποχώρησης του κ. Σκυλακάκη, λέγοντας ότι αυτά είναι «ζητήματα προσωπικής αντίληψης και συνείδησης» και πως στην Ελλάδα «δεν υπάρχει δημιουργημένη τέτοια κουλτούρα».
 
Η κ. Γιαννάκου υποστήριξε ότι η διαγραφή του δεν ήταν θέμα τακτικής, επισημαίνοντας πως οι δηλώσεις του κ. Σκυλακάκη υπέρ του μνημονίου έγιναν δημοσίως, χωρίς προηγουμένως να έχουν εκφραστεί στα αρμόδια κομματικά όργανα και σε μία χρονική στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού ακολούθησαν την εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά, στη ΔΕΘ, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε ξεκάθαρα κατά της συμφωνίας με την τρόικα.
 
Όσον αφορά στο εάν συμφωνεί ή όχι με την επίσημη γραμμή του κόμματος ότι υπάρχει τρόπος να μηδενιστεί το έλλειμμα της χώρας το 2011, η κ. Γιαννάκου αρκέστηκε να πει ότι υπάρχουν λύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν «σε δραστική μείωση των ελλειμμάτων».
 
Σε ερώτηση εάν μπορεί να μηδενιστεί το έλλειμμα, η κ. Γιαννάκου απέφυγε να απαντήσει ευθέως, δηλώνοντας ότι «με τη συνταγή που έχει επιλεγεί (σ.σ. από την κυβέρνηση) σίγουρα δεν μηδενίζεται».
 
«Εάν η συνταγή του ΔΝΤ είχε αποτέλεσμα, κανείς δεν θα έλεγε τίποτα» επισήμανε, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν άλλες λύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δραστική μείωση των ελλειμμάτων. Εγώ συμμερίζομαι απολύτως το γεγονός ότι υπάρχει άλλη πρόταση».
 
Προβληματισμός επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία αναφορικά με την έδρα του κ. Σκυλακάκη στο Ευρωκοινοβούλιο. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να του ζητηθεί για «λόγους αρχής» να παραιτηθεί. Ο ίδιος δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να το κάνει και κατά συνέπεια το θέμα ενδεχομένως θα περάσει στη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
 
Σύμφωνα με το Βήμα, για την αποπομπή ευρωβουλευτή από ευρωομάδα απαιτούνται πολύπλοκες διαδικασίες και με κριτήρια πολύ διαφορετικά από τα κριτήρια διαγραφής από τα ελληνικά κόμματα, καθώς η ελευθερία γνώμης των ευρωβουλευτών είναι απολύτως κατοχυρωμένη. Για να αποβληθεί ο ευρωβουλευτής, θα πρέπει να το αποφασίσει με πλειοψηφία 2/3- έπειτα από μυστική ψηφοφορία- η Ολομέλεια του ΕΛΚ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η ΝΔ διά της επικεφαλής της κ. Γιαννάκου, οφείλει -αν κινήσει τη διαδικασία- να εξηγήσει ότι ο κ. Σκυλακάκης εξέφρασε αντίθετη άποψη από το ΕΛΚ, το οποίο όμως έχει αντιταχθεί στη στάση της ΝΔ να καταψηφίσει το μνημόνιο.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 33
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 6
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 42
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 49