Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Της διαρροής για τον Ριχάρδο! Κυβέρνηση: Κορυφαίο φιάσκο της ΝΔ

Της διαρροής για τον Ριχάρδο! Κυβέρνηση: Κορυφαίο φιάσκο της ΝΔ

Για κορυφαίο φιάσκο της ΝΔ σε ό,τι αφορά στην υπόθεση Ριχάρδου κάνουν λόγο τα στελέχη της κυβέρνησης επισημαίνοντας πως αφού έκαναν αρχικά διαρροές στον τύπο «ότι οι εξελίξεις διαψεύδουν πανηγυρικά τον πρωθυπουργό για το θέμα αυτό» – μιλώντας για τα σενάρια αποφυλάκισης του γνωστού ενεχυροδανειστή – «στη συνέχεια και κάτω από το βάρος των αντιδράσεων της κοινής γνώμης πήραν τις διαρροές πίσω».

Σύμφωνα με πληροφορίες κυβερνητικές στελέχη είδαν χθες το απόγευμα σε κάποια ηλεκτρονικά μέσα και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς διαρροές τις οποίες είχαν κάνει στελέχη της ΝΔ από την Πειραιώς, σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός έσπευσε να αναφερθεί στην υπόθεση αυτή για να κερδίσει πολιτικούς πόντους, σημειώνοντας μάλιστα ότι η δίωξη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Σε επαφές που είχαν στελέχη της κυβέρνησης με εκπροσώπους των σταθμών προκειμένου να μάθουν το ακριβές περιεχόμενο της αντίδρασης της ΝΔ, έγινε γνωστό ότι η διαρροή ήταν επίσημη και είχε υπαγορευθεί στους δημοσιογράφους κατά λέξη από στελέχη του Μοσχάτου.

Έτσι το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να αντιδράσει απαντώντας και αυτό με διαρροή. Μόνο που όταν η κυβερνητική αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου έφτασε στο mail των πολιτικών συντακτών δεν υπήρχε πουθενά η διαρροή της ΝΔ. Η Πειραιώς, μια ώρα μετά την αρχική της αντίδραση, «μάζεψε» πίσω τη διαρροή που είχε κάνει προφανώς μετά από δεύτερες σκέψεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως σχολιάζοντας τις δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ –έστω και αν η Πειραιώς της απέσυρε- ανέφερε τα εξής: «Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το σχόλιο πηγών της ΝΔ περί φιάσκου για την υπόθεση του Ριχάρδου.

Από πότε βάλθηκαν στη ΝΔ να δουλεύουν και για λογαριασμό των συνηγόρων υπεράσπισης κλεπταποδόχων χρυσού;

Αυτή είναι η δήθεν έγνοια τους για την ανομία και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας;

Λίγη περισσότερη υπομονή και εμπιστοσύνη στις δικαστικές Αρχές δε θα έβλαπτε…».

Στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι προφανώς στην Πειραιώς μέτρησαν το κόστος της αντίδρασης αυτής στην κοινωνία και γι’ αυτό έσπευσε να την πάρει  πίσω.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις