Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Της μεταγραφής στη Βουλή – Ποιοι πήγαν που! Κάντε το κουίζ!

Της μεταγραφής στη Βουλή – Ποιοι πήγαν που! Κάντε το κουίζ!

Ενώ «τρέχει» σε υψηλότατους τόνους η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης με προδιαγεγραμμένο το θετικό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η εικόνα που παρουσιάζει η Βουλή σήμερα σε σχέση με αυτήν που «έβγαλε» η κάλπη το 2015 θα μείνει στην ιστορία και θα την επικαλούνται για χρόνια οι απόγονοι μας ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Με μοναδική εξαίρεση το ΚΚΕ που όπως πάντα έμεινε συνεπές σε θέσεις και πρόσωπα ΟΛΑ τα αλλά κόμματα επιδόθηκαν σε ένα χωρίς προηγούμενο αλισβερίσι χάνοντας και αρπάζοντας βουλευτές το ένα από το άλλο.

Εικόνα τραγέλαφος που δείχνει πως κάποιοι …εκπρόσωποι του λαού αντιλαμβάνονται την εντολή που ζήτησαν και πήραν από τους πολίτες, αλλά και πόσο συνεπείς ήταν στους προεκλογικούς τους όρκους για την ορθότητα των θέσεων των κομμάτων που τους εξέλεξαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τρία μικρότερα κόμματα – Ποτάμι, Ένωση κεντρώων και ΑΝ.ΕΛ – κινδυνεύουν κάθε μέρα να μείνουν με λιγότερους από 5 βουλευτές και να χάσουν το χαρακτήρα της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Είναι τέτοιο το …μπάχαλο που αν καταφέρετε στο τεστ που ετοιμάσαμε να αριστεύσετε θα σημαίνει ότι μπορεί να διεκδικήσετε την ένταξη σας στο προσεχές κοινωνικό μέρισμα ως πρόσωπα ειδικών ικανοτήτων και ανεξάντλητης υπομονής στα πολιτικά δρώμενα.

Ξεκινήστε και καλό κουράγιο!

Και για να μην ξεχνιόμαστε, αυτή ήταν η δύναμη των κομμάτων μετά τις εκλογές του 2015

ΣΥΡΙΖΑ 145 βουλευτές

ΝΔ 75 βουλευτές

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 18 βουλευτές

ΔΗΣΥ 17 βουλευτές

ΚΚΕ 15 βουλευτές

ΠΟΤΑΜΙ 11 βουλευτές

ΑΝΕΛ 10 βουλευτές

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 9 βουλευτές

Οι Κ.Ο. των κομμάτων σήμερα

ΣΥΡΙΖΑ 145 βουλευτές

ΝΔ 78 βουλευτές

ΔΗΣΥ 20 βουλευτές

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 16 βουλευτές

ΚΚΕ 15 βουλευτές

ΑΝΕΛ 6 βουλευτές

ΠΟΤΑΜΙ 5 βουλευτές

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 5 βουλευτές

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 10 βουλευτές

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις