Πολιτική

Το Politico αποθεώνει Πιερρακάκη: «Ο περήφανος τεχνοκράτης»

Στην επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να επενδύσει στο ψηφιακό κεφάλαιο και στον ίδιο τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριακό Πιερρακάκη, αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα του Politico.

Ο ιστότοπος κάνει αναφορά στις δηλώσεις του κ. Πιερρακάκη, στις οποίες χαρακτηρίζει το Ταμείο Ανάκαμψης έναν επιπλέον παράγοντα που θα επιτρέπει την πραγματοποίηση των σχεδίων της Ελλάδας για ψηφιοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, και μάλιστα παραθέτει δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες ενώ πριν «θα έπρεπε να τεθούν προτεραιότητες και να γίνουν σκληρές επιλογές, τώρα «πρόκειται να χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου η στρατηγική».

Το Politico αναφέρει ακόμα ότι ο κ. Πιερρακάκης απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0 είπε ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα «θα αγγίξει όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης» και ότι κάθε μεταρρύθμιση είναι «παιδί της αναγκαιότητας, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως το δυναμικό της οικονομίας».

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος χαρακτηρίζει τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης «περήφανο τεχνοκράτη» και μιλά για τις υπηρεσίες του Δημοσίου που έγιναν ψηφιακές μέσα στον πρώτο χρόνο μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στη συνέχεια, το Politico αναφέρεται στην εκστρατεία εμβολιασμού στην Ελλάδα και στην προσπάθεια αυτή να επιταχυνθεί μέσα από την απόφαση η διαδικασία να είναι πλήρως ψηφιοποιημένη.

Τέλος, ο συντάκτης του άρθρου υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα τα πήγε αρκετά καλά στην Ε.Ε. όσον αφορά το ποσοστό εμβολιασμού, καλύτερα από ορισμένες χώρες παρόμοιου μεγέθους και λιγότερο δύσκολη γεωγραφία. Ο πληθυσμός των μεγάλων νησιών θα εμβολιαστεί πλήρως μέχρι το τέλος του μήνα, ή έτσι είναι το σχέδιο. Επιπλέον, η κρίση του κορονοϊού βοήθησε στην εξομάλυνση των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των Ελλήνων πολιτών και των κρατικών αρχών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
O Κεδίκογλου έτοιμος να παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Τσίπρα – «Σε καμία περίπτωση» μαζί του η Τζάκρη
Ο βουλευτής Ευβοίας μίλησε για εσωτερικές διεργασίες στην Κουμουνδούρου, ενώ η αντιπρόεδρος του κόμματος Κασσελάκη απέρριψε κατηγορηματικά κάθε προοπτική συνεργασίας με τον πρώην πρωθυπουργό
Κεδίκογλου, Τσίπρας, Τζάκρη
Κώστας Αχ. Καραμανλής για άρση ασυλίας: «Απολύτως αβάσιμα όσα μου προσάπτονται, κρίνομαι γιατί φέρω συγκεκριμένο επώνυμο»
Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι δεν τέλεσε «καμία απολύτως αξιόποινη πράξη» και ανακοίνωσε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές
Κώστας Αχ. Καραμανλής
12
Ενοίκια, καύσιμα, επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και ρύθμιση οφειλών: Τα 8 μέτρα στήριξης μετά το πλεόνασμα
«Είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε χωρίς να διαταράξουμε την οικονομική ισορροπία που με τόσο κόπο κατακτήσαμε» τόνισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του. Επιβεβαίωση newsit.gr για τη ρύθμιση οφειλών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 272
Μέτρα στήριξης ανακοινώνει στις 12.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Ρυθμίσεις οφειλών - «ανάσα» για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένα μέτρο έκπληξη
Όλα τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ - Αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr
Κυριάκος Μητσοτάκης 118