Πολιτική

Το απόγευμα της Δευτέρας η συνάντηση Τσακαλώτου – Μοσκοβισί

Το απόγευμα της Δευτέρας θα έχει συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος φτάνει αύριο στην Αθήνα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων είναι προγραμματισμένη για τις 18.15.

“Οι Ελληνες έχουν κάνει τόσο πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και επιτέλους η χώρα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα. Το “success story” που γράφουμε μαζί, σημαίνει την επιστροφή στην ομαλότητα, αλλά μια νέα ομαλότητα με βιώσιμη δημόσια οικονομική πολιτική και μια ανταγωνιστική οικονομία, ικανή να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που οι Έλληνες χρειάζονται”, δήλωσε ο Μοσκοβισί στο “Έθνος της Κυριακής”.

Σε ερώτηση για το αν είναι κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε την ελάφρυνση του χρέους τονίζει ότι: “Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πρώτης αξιολόγησης και την καλή πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη δεύτερη, πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τις συζητήσεις που πρέπει να λάβουν χώρα στο επόμενο Eurogroup”.

Και προσθέτει: “Η συμφωνία του Μαϊου καθορίζει μια σαφή αλληλουχία βημάτων-με τρια πακέτα μέτρων, βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων που μένει να συμφωνηθούν. Περαιτέρω συζητήσεις για το χρέος θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην παραμονή του ΔΝΤ στα προγράμματα, όπως συμφωνήθηκε τον Μάιο”.

Ο κ. Μοσκοβισί δηλώνει ότι είναι “απολύτως εφικτό” να κλείσει η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού (staff agreement) τις επόμενες ημέρες. Στη βάση αυτής της συμφωνίας, όπως αναφέρει ο κ. Μοσκοβισί, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα και γρήγορα να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. “Αυτό, όμως, απαιτεί την πλήρη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων”.
Αναφερόμενος στο “ακανθώδες ζήτημα” των αλλαγών στην αγορά εργασίας, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι υπάρχει ακόμη κάποια δουλειά που πρέπει να γίνει. Σημείωσε, όμως, ότι έχει καταγραφεί πρόοδος από τα κλιμάκια των τεχνικών αποστολών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: 11 μηνύσεις για παράνομα γραφεία διαιτολόγων – διατροφολόγων, εξετάζονται άλλες 36 αναφορές
«Την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκαν από το Σύλλογο 11 μηνύσεις, 2 για παράνομα γραφεία και 9 για παράνομη άσκηση επαγγέλματος μέσω social media» έγραψε ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Παύλος Μαρινάκης: Μπορούμε να καταφέρουμε την αυτοδυναμία, στις εκλογές οι πολίτες συγκρίνουν πραγματικές, χειροπιαστές εναλλακτικές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τοποθετείται για την εξωτερική πολιτική, τις διεθνείς συμμαχίες της Ελλάδας, τη δημοσιονομική στρατηγική και τα μέτρα κατά της ακρίβειας και τη νοοτροπία της νέας γενιάς στην πολιτική
Ο Παύλος Μαρινάκης
ΕΛΑΣ: Πληθωρισμός 5% και νέο μέτωπο για την ακρίβεια – Ζητά μείωση φόρων και πλαφόν στα κέρδη για τα καύσιμα
Με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Σεπτέμβριο, η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη επαναφέρει την πρόταση για ελέγχους στην αγορά, περιορισμό των περιθωρίων κέρδους και μειώσεις φόρων σε καύσιμα και βασικά αγαθά
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Ο Κωνσταντόπουλος του ΠΑΣΟΚ διαψεύδει ότι εξύβρισε και κινήθηκε απειλητικά κατά της Παπαδοπούλου της ΕΛΑΣ – Προαναγγέλλει μηνύσεις
Ο επικεφαλής Αυτοοργάνωσης της Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τους ισχυρισμούς της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Τσίπρα - «Δεν συμβαδίζει ο πολιτικός διάλογος με τη συκοφαντία»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου