Πολιτική

Το απόγευμα της Δευτέρας η συνάντηση Τσακαλώτου – Μοσκοβισί

Το απόγευμα της Δευτέρας θα έχει συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος φτάνει αύριο στην Αθήνα.

Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων είναι προγραμματισμένη για τις 18.15.

“Οι Ελληνες έχουν κάνει τόσο πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και επιτέλους η χώρα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα. Το “success story” που γράφουμε μαζί, σημαίνει την επιστροφή στην ομαλότητα, αλλά μια νέα ομαλότητα με βιώσιμη δημόσια οικονομική πολιτική και μια ανταγωνιστική οικονομία, ικανή να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που οι Έλληνες χρειάζονται”, δήλωσε ο Μοσκοβισί στο “Έθνος της Κυριακής”.

Σε ερώτηση για το αν είναι κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε την ελάφρυνση του χρέους τονίζει ότι: “Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πρώτης αξιολόγησης και την καλή πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη δεύτερη, πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τις συζητήσεις που πρέπει να λάβουν χώρα στο επόμενο Eurogroup”.

Και προσθέτει: “Η συμφωνία του Μαϊου καθορίζει μια σαφή αλληλουχία βημάτων-με τρια πακέτα μέτρων, βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων που μένει να συμφωνηθούν. Περαιτέρω συζητήσεις για το χρέος θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην παραμονή του ΔΝΤ στα προγράμματα, όπως συμφωνήθηκε τον Μάιο”.

Ο κ. Μοσκοβισί δηλώνει ότι είναι “απολύτως εφικτό” να κλείσει η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού (staff agreement) τις επόμενες ημέρες. Στη βάση αυτής της συμφωνίας, όπως αναφέρει ο κ. Μοσκοβισί, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα και γρήγορα να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. “Αυτό, όμως, απαιτεί την πλήρη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων”.
Αναφερόμενος στο “ακανθώδες ζήτημα” των αλλαγών στην αγορά εργασίας, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι υπάρχει ακόμη κάποια δουλειά που πρέπει να γίνει. Σημείωσε, όμως, ότι έχει καταγραφεί πρόοδος από τα κλιμάκια των τεχνικών αποστολών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για συμφωνία με Chevron: Η Ελλάδα δυναμώνει γεωπολιτικά και ενεργειακά
Ο υπουργός Επικρατείας συνδέει τη συμφωνία για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης με την ενίσχυση της εθνικής ισχύος και επιτίθεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση τους στη Βουλή
Άκης Σκέρτσος
ΚΚΕ κατά της καμπάνιας του ΥΠΕΘΑ για τη στράτευση γυναικών: «Είμαστε ριζικά αντίθετοι»
Το τμήμα της ΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας κάνει λόγο για επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους πολέμους και απορρίπτει το κυβερνητικό επιχείρημα περί ενίσχυσης της άμυνας
Γυναίκες στον στρατό 8
Χατζηδάκης για αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Εξετάζονται παρεμβάσεις, είμαστε ήδη σε συζητήσεις με τις εταιρείες
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για συγκράτηση της ακρίβειας λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και εξέφρασε αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική πορεία
Πλοίο, επιβάτες, ακτοπλοϊκά