Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Το διπλό κάλεσμα Μητσοτάκη κι η εκλογική μάχη των 13 Περιφερειών

Το διπλό κάλεσμα Μητσοτάκη κι η εκλογική μάχη των 13 Περιφερειών
Φωτογραφία InTime News

Από τη μία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να εστιάζει στην οικονομία, αναδεικνύοντας την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΝΔ προσαρμόζει το πρόγραμμά του στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, καθώς συνεχίζει τις περιοδείες του στην επαρχία κι έτσι αύριο θα επισκεφθεί τη Λέσβο.

Πριν επιστρέψει από τις ΗΠΑ – και πριν το Eurogroup βγάλει… μαύρο καπνό για τα 970 εκατ. ευρώ της μεταμνημονιακής «δόσης» – ο κ. Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο CNN, στην οποία υποστήριξε ότι η Ελλάδα θ’ αποτελέσει θετική έκπληξη στα επόμενα 2-3 χρόνια σε ό,τι αφορά την οικονομία της. «Υπάρχει λόγος για να εμπιστευτεί κάποιος την Ελλάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά, απευθύνοντας κάλεσμα όχι μόνο σε νέους επενδυτές, αλλά και προς τους επιχειρηματίες που έβγαλαν στα χρόνια της κρίσης τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό προκειμένου να επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα και να στηρίξουν το τραπεζικό της σύστημα.

Σε ό,τι αφορά τις βασικές αρχές της οικονομικής του πολιτικής, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πρότασή του για μείωση φόρων και εισφορών, ενώ υπογράμμισε πως οραματίζεται μια ανάπτυξη χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Κατά την αυριανή επίσκεψή του στη Λέσβο, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να στηρίξει – όπως και κατά τις περιοδείες του στη Θεσσαλία και τα Δωδεκάνησα τις προηγούμενες μέρες – την υποψηφιότητα της Χριστιάννας Καλογήρου για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Το ίδιο θα πράξει και σε άλλες περιοδείες που είναι προγραμματισμένες το επόμενο διάστημα, καθώς, ανεξαρτήτως του χρόνου των εθνικών εκλογών, η ΝΔ δίνει μεγάλο βάρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Ειδικά για τις αυτοδιοικητικές, ο κ. Μητσοτάκης έχει βάλει ψηλά τον πήχη, καθώς εκτιμά ότι η ΝΔ μπορεί να πετύχει ακόμη και το 13 στα 13 στις Περιφέρειες.

Στη Λέσβο, εξάλλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται ν’ αναδείξει το ζήτημα του προσφυγικού και της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στον καταυλισμό της Μόριας, αλλά και την αδιαφάνεια που καταγγέλλεται στη διαχείριση των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις δηλώσεις Βέμπερ για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, από τη ΝΔ λένε πως ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν δεν εξέφρασε κάτι διαφορετικό από αυτά που έχει πει και στο παρελθόν, ενώ η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης παραμένουν προσηλωμένοι στη θέση πως η πορεία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να προχωρήσει όσο επικρατούν οι σημερινές συνθήκες στη γείτονα χώρα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις