Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Το ΔΝΤ “τορπιλίζει” τη συμφωνία! Μετωπική επίθεση με ειρωνεία από το ΥΠΟΙΚ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με ένα non paper όλο… φαρμάκι, το υπουργείο Οικονομικών καταφέρεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς και αρκετή δόση ειρωνείας εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Οι… πολύπαθες σχέσεις των δύο πλευρών έχουν μπει σε νέα φάση ρήξης!

Ένας νέος γύρος… έντασης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκεται σε εξέλιξη! Το ΔΝΤ φαίνεται πως βάζει βόμβα στα θεμέλια της συμφωνίας, αφού ζητά να μειωθεί το αφορολόγητο και να αφορά σε όλους! Ακόμη και σε αυτούς που έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ και τώρα -σύμφωνα με τα ισχύοντα- δεν το παίρνουν.

Σφοδρή επίθεση!

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε όλα τα άλλα ζητήματα με τους Ευρωπαίους του κουαρτέτου (συμπεριλαμβανομένου του αφορολόγητου), ο μόνος που διαφωνεί είναι το ΔΝΤ! Ενδεικτικό της έντασης είναι το σχόλιο κύκλων του Υπουργείου Οικονομικών για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ​. Χαρακτηριστικά σημειώνουν:

Έκπληξη προκαλεί, για μία ακόμα φορά, η στάση του ΔΝΤ. Αυτή τη φορά, οι ισχυρισμοί των στελεχών του αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική.

Υποστηρίζουν ότι αν το αφορολόγητο μειωθεί πολύ ​για όλους, ακόμη και για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ, τότε βοηθάμε τους φτωχούς, όχι τους πλούσιους!

Με αυτή την πρωτότυπη (;) άποψη -για την οποία Ανταμ Σμιθ, Τζον Μ​έιναρντ Κ​έινς, Μ​ίλτον Φρ​ίντμαν και άλλοι αντίστοιχοι οικονομολόγοι θα είχαν υπαρξιακό πρόβλημα…- είναι φανερό ότι ο… παραδοσιακός υποστηριχτής των φτωχών του πλανήτη, το Ταμείο δηλαδή, μάλλον δεν διαπραγματεύεται με την ανάλογη σοβαρότητα!”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε