Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Επίδειξη δύναμης την Δευτέρα την Αριστερή Πλατφόρμα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη λειτουργία της ιστοσελίδας iskra.gr και σε ανάρτησή της προαναγγέλει πολιτική εκδήλωση, ουσιαστικά της “Αριστερής Πλατφόρμας” και των διαφωνούντων γενικότερα,  τη Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στο γήπεδο του Πανελληνίου στο Πεδίο του Άρεως με κεντρικό ομιλητή τον πρώην υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη και με κεντρικό σύνθημα “Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε, συνεχίζουμε”.

Η εκδήλωση χαρακτηρίζεται ήδη επίδειξη δύναμης των διαφωνούντων απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συμφωνία με τους δανειστές για ένα 3ο μνημόνιο.

Η εκδήλωση μάλιστα πραγματοποιείται την ίδια μέρα που θα συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να λάβει αποφάσεις για τις συλλογικές διαδικασίες που θα ακολουθηθούν και οι οποίες θα κρίνουν τελικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ενωμένος ή θα διασπαστεί.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη προααναγγείλλει εμμέσως την διεξαγωγή έκτακτου Συνεδρίου τον Σεπτέμβριο την ώρα που οι διαφωνούντες επιδιώκουν σε πρώτη φάση συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και τη διεξαγωγή Διαρκούς Συνεδρίου, που σημαίνει ότι θα μετέχουν οι ίδιοι σύνεδροι του προηγούμενου συνεδρίου προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις.

Να σημειωθεί ότι η πλευρά των διαφωνούντων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει μέσα από τις αντιθέσεις και τις διαφορές του, την ώρα που το επιτελείο του κ.Τσίπρα θεωρεί ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί μια κατάσταση “συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης” και “αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης” στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και με τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να φέρεται αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει τη “λίστα” στις επικείμενες εκλογές ως εργαλείο ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε