Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

To «ΚOU» της Βελκουλέσκου που άναψε… φωτιές μετά τις διαρροές του WikiLeaks

To «ΚOU» της Βελκουλέσκου που άναψε… φωτιές μετά τις διαρροές του WikiLeaks

Η διαρροή των διαλόγων Τόμσεν – Βελκουλέσκου από το WikiLeaks σε πολλούς προκάλεσε απορίες για το ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός που υπέκλεψε τις συνομιλίες των αξιωματούχων του ΔΝΤ. 

Ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Markus Walker, με ανάρτησή του στο Twitter παρατήρησε ότι το όνομα της Βελκουλέσκου γράφτηκε στα λατινικά με “OU” (Velkouleskou) και όχι με “U” (Velculescu), που είναι και το σωστό. Όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, αυτό το “ατόπημα” ίσως υποδηλώνει ότι η απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας έγινε από κάποια ελληνική υπηρεσία.

“Είναι πολύ περίεργη η ανορθογραφία του ονόματος«Βελκουλέσκου». Μας δείχνει ότι το όνομα γράφτηκε στα ελληνικά και ξαναγράφτηκε με το λατινικό αλφάβητο, ανορθόγραφα όμως. Ίσως αυτό είναι ένδειξη ότι το έκανε κάποια ελληνική υπηρεσία και ότι η πηγή της διαρροής ήταν στην Ελλάδα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο λογαριασμός του WikiLeaks στο Twitter απάντησε στον Marcus Walker, διαψεύδοντας ουσιαστικά τα… σύννεφα συνωμοσιολογίας!

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο tweet: “Αυτό θα ήταν ωραίο αλλά το αντίγραφο και η ορθογραφία είναι δικά μας“.

“Είπαν ότι έψαξαν τα ονόματα στον ελληνικό Τύπο. Δεν ξέρω το λόγο. Είναι πανεύκολο να βρεις πώς γράφεται το όνομα «Βελκουλέσκου» μέσω google ή διεθνών μέσων ενημέρωσης, όπω ςη Wall Street Journal, αλλά το WikiLeaks λέει ότι αυτό ευθύνεται για την ανορθογραφία. Άρα δεν έχουμε καμία ξεκάθαρη ένδειξη από πού προήλθε η απομαγνητοφώνηση και το αρχικό ηχητικό υλικό”, απάντησε ο δημοσιογράφος. 

Ο δημοσιογράφος, με μία σειρά από tweets, μεταφέρει τα δικά του συμπεράσματα. Τα οποία είναι πως πρώτον, η Άνγκελα Μέρκελ θα συνεχίσει να μην συζητά για το ελληνικό χρέος, δεύτερον ο Τσίπρας είναι ακόμη συγκεντρωμένος σε μία βραχυπρόθεσμη αποφυγή πόνου και τρίτον πως δεν προβλέπεται συμφωνία σύντομα.

Ακόμη χαρακτηρίζει την διαρροή ως μία “περίεργη ελληνική προσπάθεια να μετατρέψει σε αποδιοπομπαίο τράγο τον μοναδικό της φίλο στις συζητήσεις για το χρέος“.

Τέλος, αναφέρει: “Το ότι ο Τσίπρας βάζει στο στόχαστρο το ΔΝΤ δείχνει πως δεν βλέπει πλέον την απομείωση του χρέους ως το βραβείο. Μόνο να ελαφρύνει τα φορολογικά μέτρα και να ολοκληρώσει την αξιολόγηση”.

 

Κυβερνητικοί κύκλοι, πάντως, απαντούν πως δεν έχουν καμία εμπλοκή με τη διαρροή του WikiLeaks και πως το έγγραφο προέρχεται από τoν Τζούλιαν Άσανζ…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε