Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Το Μαξίμου αποθεώνει τον Τσίπρα για το ταξίδι στην Κούβα – Ετοιμάζει νέες επισκέψεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ως ταξίδι που θα τονίσει το… αριστερό του προφίλ, φαίνεται πως αντιμετώπισε ο Αλέξης Τσίπρας την παρουσία του στην εκδήλωση προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο στην Αβάνα.

Κι αυτό καθώς, οι “κυβερνητικές πηγές” ονομάζουν “συνάντηση” κάθε στιχομυθία με ηγέτες της Λατινικής Αμερικής στην προσπάθειά τους να εμφανίσουν το ταξίδι να έχει “αυτοτελή πολιτική σημασία”.

Ανάμεσα στις συναντήσεις, τις ολιγόλεπτες συνομιλίες στο περιθώριο της εκδήλωσης δηλαδή, ήταν εκείνη με τον Ντανιέλ Ορτέγκα, ο οποίος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Νικαράγουα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε επίσης με τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, ο οποίος σύμφωνα με τις… πηγές τόνισε τη σημασία της παρουσίας Τσίπρα στην Κούβα. Σύμφωνα με τις ελληνικές πηγές, ο ηγέτη του Ισημερινού του είπε: «Αλέξη, κρατάτε γερά, είσαι το στήριγμα στην Ευρώπη, του προοδευτικού κόσμου της Λατινικής Αμερικής!»

Ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε και με τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες. Η συνομιλία τους ήταν αναλυτική, για τα ζητήματα της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης, και κατέληξε, και αυτή, σε πρόσκληση για επίσκεψη Τσίπρα στη Βολιβία. Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για αρκετή ώρα, και με τον πρόεδρο του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, καθώς κάθονταν δίπλα δίπλα στην τελετή. Δεν θα μπορούσε να λείπει και σ’ αυτή τη συζήτηση μια πρόσκληση για τον Έλληνα πρωθυπουργό…

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η παρουσία αλλά και η ομιλία Τσίπρα έκαναν αίσθηση. Μόλις τέλειωσε τον επικήδειο, ο Ραούλ Κάστρο τον αγκάλιασε, ενώ μετά ο γιος, η κόρη και τα εγγόνια του Φιντέλ τον πλησίασαν και τον ευχαρίστησαν.

Ήταν ο μοναδικός Ευρωπαίος που τίμησε με την παρουσία την τελετή, και αυτό, για τους Κουβανούς, τους Λατινοαμερικάνους, αλλά και όλο τον προοδευτικό κόσμο που αγωνίζεται, σε όλο τον πλανήτη, έχει μεγάλη συναισθηματική, συμβολική και πολιτική σημασία. Ας περιμένουμε τη συνέχεια, με τα ταξίδια στις χώρες της Λατινικής Αμερικής»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε