Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Το Μαξίμου στην αντεπίθεση! Πετάει το γάντι στον Ψυχάρη για τις απειλές – Τι αποκαλύπτουν κυβερνητικές πηγές

Το Μαξίμου στην αντεπίθεση! Πετάει το γάντι στον Ψυχάρη για τις απειλές – Τι αποκαλύπτουν κυβερνητικές πηγές

– Έντονο παρασκήνιο πίσω από τον “πόλεμο” Τσίπρα – Ψυχάρη
– Στις “χρυσές εφεδρείες” – ντοκουμέντα του Βήματος, το Μαξίμου απαντά: “Θα χαιρόμασταν”
– Προσπάθεια αποδόμησης του πρωθυπουργού από τον ΔΟΛ βλέπει η κυβέρνηση, γιατί… δεν του έκανε τα χατίρια
– Ο Στ. Ψυχάρης ζητούσε διευθέτηση των δανείων του και πρωθυπουργική μεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA, σύμφωνα με το συνεργάτες του Τσίπρα
– Και τα 4 ραντεβού έγιναν πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου με πρωτοβουλία Ψυχάρη, υποστηρίζει το Μαξίμου

Ένας “πόλεμος” με πολύ παρασκήνιο. Σταύρος Ψυχάρης εναντίον Αλέξη Τσίπρα και στο βάθος… χρέη και τηλεοπτικές άδειες. Το δημοσίευμα που αποκάλυψε τα τέσσερα μυστικά ραντεβού των δύο ανδρών, κάτι που παραδέχτηκε και το Μαξίμου, έχει διπλή ανάγνωση.

Η μία είναι του ΔΟΛ. Στόχος του δημοσιεύματος ήταν να συνειδητοποιήσουν όλοι “ποιος προσέφερε, πότε και τι, ποιος ζητούσε πολιτική υποστήριξη με κάθε ευκαιρία χωρίς τίποτα και ποτέ να του έχει ζητηθεί”, όπως ανέφερε το Βήμα, μετά την αρχική αντίδραση του Μαξίμου. Μάλιστα, προειδοποίησε με “χρυσές εφεδρείες”, “απειλές” για τις οποίες από το Μαξίμου απαντούν: “Θα χαιρόμασταν για κάτι τέτοιο”

Η δεύτερη ανάγνωση είναι από το Μαξίμου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στόχος του Σταύρου Ψυχάρη στις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό ήταν να έχει ευνοϊκή μεταχείριση στην υπόθεση των υπέρογκων δανείων που έχει λάβει από τις τράπεζες, ενώ ζητούσε “πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA”.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως και τα τέσσερα ραντεβού έγιναν με πρωτοβουλία του Σταύρου Ψυχάρη και πως όλες έγιναν πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου. Οι δύο σε ιδιωτικό χώρο, παρουσία τρίτων, μία στα γραφεία του ΔΟΛ και η 4η κατ’ ιδίαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που προσθέτουν ότι ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις σχεδόν με όλους τους εκδότες και από αρκετές φορές.

Το Μέγαρο Μαξίμου ερμηνεύει τη στάση του ΔΟΛ ως μέθοδο εκβιασμού της κυβέρνησης, καθώς όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο “πόλεμος” από το δημοσιογραφικό συγκρότημα  εντάθηκε από το περασμένο φθινόπωρο και μετά, όταν το Μέγαρο Μαξίμου έκανε το πρώτο βήμα για τη διευθέτηση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Πραγματικός στόχος της επιθετικής στάσης του ΔΟΛ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα είναι η αποδόμησή του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ στέλνουν το μήνυμα ότι αντιδικία δεν υπάρχει με τον εκδότη, κάποια θέματά του απασχολούν ήδη τη Δικαιοσύνη. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε