Πολιτική

Το μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία – Η λέξη που δεν χρησιμοποίησε τυχαία

Μηνύματα με συγκεκριμένες διατυπώσεις απηύθυνε σήμερα στην Τουρκία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιγράφοντας την στάση της χώρας μας είπε ότι παρά τις απειλές και τα ψέματα της Τουρκίας εμείς μένουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στις καθαρές μας θέσεις με την ισχύ του Διεθνούς Δικαίου, την επιφυλακή των Ενόπλων Δυνάμεών μας, τη συμπαράσταση των συμμάχων μας.

Αυτό που εκτιμάται είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν χρησιμοποίησε τυχαία την λέξη επιφυλακή. Άλλωστε λίγη ώρα αργότερα ο Ταγίπ Ερντογάν έβαλε και πάλι στο στόχαστρο την χώρα μας κατηγορώντας μας για παραβίαση συνθηκών και υπόθαλψη τρομοκρατών. 

Ο πρωθυπουργός, είπε ακόμα στην τοποθέτησή του ότι η Τουρκία απέναντί της δεν έχει μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ.

Η στήριξη από την Ευρώπη δεν άργησε να έρθει σήμερα μέσω του εκπροσώπου της Κομισιόν, Πέτερ Στάνο ο οποίος κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει «την απειλητική ρητορική». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μάντζος μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν: Διάλογος με την Τουρκία «χωρίς αυταπάτες» και με επίγνωση των κόκκινων γραμμών
Ο υπεύθυνος Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι όσο η Αγκυρα επιμένει σε αναθεωρητικές διεκδικήσεις και απειλή πολέμου -Αιχμές για NAVTEX και αναφορές σε «τουρκική μειονότητα»
Μητσοτάκης και Ερντογάν
Ερντογάν: Πιστεύουμε ότι θα σημειωθεί πρόοδος και στην επίλυση των αλληλένδετων προβλημάτων στο Αιγαίο
Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι έθεσε στον Έλληνα πρωθυπουργό ζητήματα που, κατά την τουρκική πλευρά, αφορούν τις ελευθερίες της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη
Ερντογάν