Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στα στελέχη της ΝΔ για τον Παύλο Πολάκη

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στα στελέχη της ΝΔ για τον Παύλο Πολάκη

Μήνυμα στα στελέχη της παράταξης του να αγνοήσουν την τοξικότητα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, την οποία, όπως είπε, επιχειρεί να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και τα όσα έγιναν με τον Παύλο Πολάκη.

«Στον διχαστικό λόγο των αντιπάλων μας εμείς αντιπαραβάλλουμε τη μετριοπάθεια, τον προγραμματικό μας λόγο και κυρίως τα έργα μας. Και θα επιμείνω πάρα πολύ να μην ξεφύγουμε καθόλου από αυτή την πορεία» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας τον τόνο.

Πλήρης κάλυψη Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η εκτίμηση του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί, να καλλιεργήσει ένα κλίμα πόλωσης, έντασης και αντιπαράθεσης, στο οποίο “θα κυριαρχούν οι ψευδείς καταγγελίες και οι προσωπικές επιθέσεις, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων παρά την ανταλλαγή επιχειρημάτων”.

Αδιαμφισβήτητη απόδειξη αυτής της στρατηγικής χαρακτηρίζουν τις πρόσφατες προκλήσεις του Παύλου Πολάκη στη Βουλή και την πλήρη κάλυψη που έλαβε χθες από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος υιοθέτησε εκφράσεις που προκάλεσαν αίσθηση αλλά και την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες, όπως έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου. Συνεχίστε να νομίζετε ότι μπορείτε να μας τρομοκρατήσετε και να νομίζετε ότι μπορείτε να παραβιάσετε το Σύνταγμα» είπε ο κ. Ραγκούσης ξεσηκώνοντας θύελλες.

«Καλέσατε κύριε Ραγκούση τους τρομοκράτες να μας τρομοκρατήσουν επικαλούμενος μία φράση που είχε ειπωθεί πριν 60 χρόνια. Σήμερα έγιναν αντιδημοκρατικές, φασιστικές επιθέσεις με γκαζάκια, σε σπίτι δημοσιογράφου, αστυνομικού…” απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου, εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του και σημειώνοντας ότι “είναι επικίνδυνο να φλερτάρετε με τέτοιου είδους φασιστικές πολιτικές”.

Οι «οδηγίες» στα στελέχη της ΝΔ

Κυβερνητικές πηγές αναδεικνύουν… αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να διατυπώσει σοβαρό πολιτικό λόγο και να παρουσιάσει χρήσιμες αντιπροτάσεις στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, τονίζοντας ότι εξ’ αυτού του λόγου η ηγεσία της Κουμουνδούρου “επιλέγει ως γήπεδό της την απαξίωση των θεσμών, τον διχασμό και τον ευτελισμό της πολιτικής ζωής”.

Την ίδια ώρα κάποιες φωνές εντός της κυβερνητικής παράταξης, εκτιμούν ότι δεν πρέπει να επιχαίρουν με όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη. Η πεποίθηση ότι όσο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να καλύπτει τον αψύ Κρητικό πολιτικό τόσο μεγαλύτερη είναι η “ζημιά” για την Κουμουνδούρου, θεωρούν ότι είναι η “μικρή εικόνα”, η οποία δεν ενδιαφέρει την κοινωνία η οποία είναι αντιμέτωπη με πολυεπίπεδα προβλήματα, όπως η ακρίβεια και η πανδημία.

Δεν είναι τυχαίο ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα να μην μπει η Ν.Δ. στο παιχνίδι της ακραίας πόλωσης.

“Όσο και αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να γυρίσουν την Ελλάδα πίσω στο 2012, η Ελλάδα του 2022 τους έχει γυρίσει την πλάτη διότι έχουμε μάθει από τα παθήματά μας ως χώρα, θέλουμε να κοιτάξουμε μπροστά, θέλουμε να προοδεύσουμε, θέλουμε να ανοίξουμε μια καινούργια αναπτυξιακή σελίδα για τον τόπο, θέλουμε να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην κοινωνική συνοχή και στη στήριξη των πιο αδύναμων” πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, στην ομιλία του σε βουλευτές της ΝΔ στη συμπρωτεύουσα.

Δια της θεσμικής οδού η απάντηση Τασούλα – Γεωργιάδη

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης, επέλεξαν να λειτουργήσουν θεσμικά απέναντι στις προκλήσεις Πολάκη….

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας ανακοίνωσε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας, «για να εξηγήσει τα όσα είπε και έκανε από το βήμα της Ολομέλειας», όταν ο Προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου του αφαίρεσε τη δυνατότητα να κάνει σόου για την υπόθεση Novartis, με φόντο την αρχειοθέτηση του φακέλου του Άδωνι Γεωργιάδη και άλλων 9 πολιτικών προσώπων από τη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα υπουργός Ανάπτυξης από το βήμα της Βουλής δήλωσε πως επιλέγει να απαντήσει για όσα ανέφερε την ομιλία του ο Π. Πολάκης στο δικαστήριο, αφού θα του καταθέσει αγωγή.

“Σε ένα κράτος δικαίου πως λύνουμε την διαφορά μας; Με τσίγκινα σωβρακάκια ή με τον θεσμικό τρόπο;” δήλωσε με έμφαση, απευθυνόμενος προς την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιπαράθεση και με ΚΙΝΑΛ

Οι προκλήσεις Πολάκη προκάλεσαν και σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΚΙΝΑΛ, το οποίο επέλεξε να κρατήσει ίσες αποστάσεις, μιλώντας για “χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ που δεν αξίζει στον ελληνικό λαό”.

“Απέναντι σε ένα πρωτοφανές περιστατικό, τον κ. Πολάκη να παραβιάζει κατάφωρα τον Κανονισμό της Βουλής και να μετατρέπει το βήμα σε πεδίο ακτιβισμού, και τον κ. Ραγκούση να υιοθετεί και να στηρίζει τη στάση αυτή, οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση” δήλωναν κυβερνητικά στελέχη, σημειώνοντας ότι “ίσες αποστάσεις σημαίνουν ταύτιση με τον Πολακισμό του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι βλαπτικό για τη δημοκρατία”.

«Eίναι στημένο όλο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες… Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ στήνουν την πόλωση. Όλα στημένα, γιατί τη Ν.Δ. την βολεύει να έχει αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Σας χαλάσαμε το αφήγημα» αντέτεινε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις