Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Το όχι της Ραχήλ και η απουσία Βαρουφάκη – Ποιοί είναι οι υποψήφιοι “αντάρτες’

Το όχι της Ραχήλ και η απουσία Βαρουφάκη – Ποιοί είναι οι υποψήφιοι “αντάρτες’

Το Μαξίμου κάθε λεπτό που περνά μετράει απώλειες από την κοινοβουλευτική του δύναμη μπροστά στην ελληνική πρόταση που καλούνται να ψηφίσουν και να εξουσιοδοτήσουν έτσι τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευτεί με τους δανειστές.

Από τους 162 βουλευτές της συγκυβέρνησης, έχει χαθεί ήδη η ψήφος του Γιάνη Βαρουφάκη και εκείνη της Ραχήλ Μακρή που δήλωσε κατά την ομιλία της στη Βουλή πως δεν πρόκειται να δώσει τη θετική της ψήφο σε μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Όσον αφορά την Αριστερή Πλατφόρμα παρά τα όσα έχουν ειπωθεί τις προηγούμενες ημέρες, όλα δείχνουν πως δεν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις. Ωστόσο, μένει να δούμε πως θα κινηθούν στην ψηφοφορία ο κ. Λαφαζάνης, ο κ. Λεουτσάκος, ο Πετράκος, ενώ και ο κ. Λαπαβίτσας δεν θεωρείται πολύ επικίνδυνος, καθώς μπορεί να είναι οπαδός της δραχμής, αλλά γνωρίζει πως αυτή η κατάσταση στην παρούσα φάση δεν είναι διαχειρίσιμη.

Σε αυτούς που έχουν ασκήσει έντονη κριτική είναι και ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος ωστόσο έκανε τη στροφή του και θα υπερψηφίσει την ελληνική πρόταση.

Ερώτημα αποτελεί η στάση της Προέδρου της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου που τις τελευταίες ώρες δεν έχει καμία εμφάνιση, ενώ ομοίως ερώτημα είναι και η στάση του κ. Χατζηλάμπρου, ο οποίος νωρίτερα στη Βουλή κατακεραύνωσε την κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν θα υπερψηφίσει ή όχι.

Πολλές υποψηφιότητες για αρνητική ψήφο συγκεντρώνουν οι κυρίες Γαϊτάνη και Ψαρέα, ενώ ίδιες πιθανότητες για καταψήφιση έχει και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Κατάνας.

Από το στρατόπεδο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πολλά ερωτήματα δημιουργούνται και από τη στάση του Παύλου Χαϊκάλη, του κ. Μαυραγάνη και της κας Ξουλίδου, οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν σοβαρές αντιρρήσεις για τις ελληνικές προτάσεις.

Επίσης, θολό τοπίο υπάρχει και σχετικά με την ψήφο του Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος μόλις χτες είχε δηλώσει πως είναι μαλ@κ@ς που δεν είχε προετοιμαστεί τόσο καιρό για τη δραχμή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε