Πολιτική

Το παράλληλο πρόγραμμα του συνεδρίου της ΝΔ

Το απόγευμα της Παρασκευής ανοίγει τις πύλες του το συνέδριο της ΝΔ, με την κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην οδό Πειραιώς έχουν δώσει ιδιαίτερο βάρος στις παράλληλες εκδηλώσεις του συνεδρίου, όπως συνέβη και στα δύο συνέδρια που προηγήθηκαν.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ευθύνη γι’ αυτές τις εκδηλώσεις στο συνέδριο έχουν οι Γραμματείες της Νέας Δημοκρατίας, το Ινστιτούτο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η ΟΝΝΕΔ και το Μητρώο στελεχών και εστιάζουν σε ζητήματα ειδικού ενδιαφέροντος που είναι, όμως, εξίσου σημαντικά με όσα απασχολούν συνήθως την κεντρική πολιτική σκηνή.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, στο 12ο τακτικό συνέδριο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την οικογένεια και τους νέους. Γι’ αυτό και διοργανώνει εκδηλώσεις που αφορούν:

  • την ανεργία των νέων η οποία, δυστυχώς, είναι σήμερα στην Ελλάδα η υψηλότερη ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • τη συμμετοχή των νέων στα κοινά και στις δεξιότητες που πρέπει να καλλιεργήσουν στην προσπάθεια τους να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο στην πολιτική και την κοινωνία των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνονται σεμινάρια που αφορούν τόσο την επικοινωνία και τα ΜΜΕ όσο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
  • το bullying, ένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα, στο οποίο δεν είχε δοθεί στο παρελθόν η απαραίτητη προσοχή και το οποίο συμπεριλαμβάνεται ως θέμα συζήτησης για πρώτη φορά σε συνέδριο πολιτικού κόμματος.
  • το brain drain και την ανάγκη να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι που ζουν στην Ελλάδα θα έχουν ευκαιρίες στη χώρα τους, αλλά και εκείνοι που έχουν φύγει ήδη θα ξανασκεφτούν στο μέλλον να επιστρέψουν.
  • τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν μέχρι και σήμερα οι γυναίκες στην αγορά εργασίας.

Πέραν αυτών των δράσεων, η ΝΔ δίνει έμφαση στο συνέδριό της και στα ζητήματα οδικής ασφάλειας, ενώ μετά την πρόσφατη παρουσίαση του προγράμματος της για την ηλεκτροκίνηση, η ΝΔ θα συμπεριλάβει την εν λόγω θεματική στο παράλληλο πρόγραμμα της.

Τέλος, όσοι βρεθούν το Σαββατοκύριακο στο συνέδριο, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα περίπτερα που λειτουργούν συμπληρωματικά στις παραπάνω δράσεις και περιλαμβάνουν τα εξής:

  • την έκθεση γελοιογραφίας «Πλοηγούμαι με ασφάλεια στο διαδίκτυο».
  • την οργάνωση Win Cancer που έχει ως να συνδράμει συνανθρώπους μας στην μάχη που δίνουν κατά του καρκίνου. Οργάνωση που οραματίστηκε και ίδρυσε ο Δημήτρης Σιάχος ο οποίος μέχρι το τέλος της ζωής του στάθηκε αρωγός σε άλλους ασθενείς.
  • προσομοιωτές συγκρούσεων του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Στόχος είναι να γίνει αντιληπτή με τον πλέον άμεσο τρόπο η σημασία που έχει η ασφαλής οδήγηση.
  • ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με φορτιστές.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσίπρας από την Κρήτη: «Αντίπαλός μου είναι ο Μητσοτάκης» – Άνοιγμα συνεργασίας προς τις προοδευτικές δυνάμεις
Στην ανάγκη προγραμματικής συνεννόησης με ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επέμεινε ο πρόεδρος της ΕΛ.ΑΣ. - Στο επίκεντρο της περιοδείας, οι πλημμυρικές ζημιές, ο ΒΟΑΚ και οι υποδομές του νησιού
Τσίπρας, ΕΛΑΣ, Κρήτη
5
Νέο κόμμα στα σκαριά από Αυγερινό και πρώην στελέχη της Καρυστιανού – Ζητούν την απομάκρυνση Γκιλφόιλ
Κοινή παρέμβαση 37 προσώπων που είχαν συνδεθεί με την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» - Ζητούν διπλωματική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση, ακόμη και κήρυξη της Αμερικανίδας πρέσβειρας ως persona non grata
Θανάσης Αυγερινός και Κατερίνα Μουτσάτσου
Νίκος Ανδρουλάκης: Έρχεται πρόταση νόμου για τη ρύθμιση ιδιωτικού χρέους και τη στήριξη των μικρομεσαίων
Σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλά για ισχυρή ανάπτυξη, όταν ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής οικονομίας δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Τζέι Ντι Βανς: Στην Αθήνα τον Φεβρουάριο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για το πρώτο Breitbart Europe Summit
Ο στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να είναι ο κεντρικός προσκεκλημένος της συνόδου - Στην ελληνική πρωτεύουσα Αμερικανοί γερουσιαστές, σύμβουλοι του Λευκού Οίκου και επιχειρηματικά στελέχη
Τζέι Ντι Βανς, ΗΠΑ