Πολιτική

Το παρασκήνιο της συνάντησης Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη που δεν έγινε ποτέ: Η αμήχανη στιγμή που θέλησαν να αποφύγουν

Το χθεσινό τηλεφώνημα Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκη και γιατί δεν ανακοινώθηκε νωρίτερα η αναβολή της συνάντησής τους
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το παρασκήνιο της πρωινής συνάντησης της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που… δεν έγινε ποτέ, αποκάλυψε η Χριστίνα Κοραή στο LiveNews.

Στις 11.30 το πρωί και λίγο πριν ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επιλογή του ονόματος για νέο προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός θα πήγαινε στο προεδρικό μέγαρο για να συναντηθεί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ωστόσο, μόλις μία ώρα νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι τελικά αυτή η συνάντηση δε θα γίνει! Τα σενάρια «φούντωσαν» για το τι μπορεί να σημαίνει αυτή η εξέλιξη. Οι πρώτες σκέψεις, ήταν ότι ο πρωθυπουργός, μάλλον θα προτείνει την κυρία Σακελλαροπούλου για νέα θητεία. Κάτι, που όπως φάνηκε στη συνέχεια, δεν ίσχυε τελικά.

Τι συνέβη λοιπόν και ακυρώθηκε η πρωινή συνάντηση Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη;

Το παρασκήνιο

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, γίνονταν συζητήσεις για το όνομα του κυρίου Τασούλα ως επιλογή για την προεδρία της Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, υπήρχε η σκέψη να παραμείνει για ακόμα μία θητεία η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενώ «έπαιζε» και το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή, όλα τα σενάρια «μετρήθηκαν» και το περασμένο Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκρινε ότι πρέπει να προχωρήσει με την επιλογή του Κώστα Τασούλα. Έτσι, επικοινώνησε μαζί του και του το ανακοίνωσε ο ίδιος.

Τη Δευτέρα (13/1/25) ο πρωθυπουργός ήταν στη Σαουδική Αραβία. Χθες λοιπόν, αργά το μεσημέρι, επικοινώνησε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που σημειώνεται ότι είχε ήδη μια πρώτη εικόνα ότι μάλλον δε θα προτείνει εκείνη ο πρωθυπουργός.

Η κυρία Σακελλαροπούλου είχε ενημερωθεί ανεπίσημα από δύο υπουργούς με τους οποίους έχει φιλικές σχέσεις, οι οποίοι την είχαν προετοιμάσει ότι μάλλον ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει άλλη επιλογή και όχι εκείνη…

Ωστόσο, όταν επικοινώνησαν χθες το μεσημέρι Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκης, είχε βγει ήδη ανακοίνωση για το σημερινό ραντεβού τους. 

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους συμφώνησαν ότι θα ήταν μια αμήχανη στιγμή μπροστά στις κάμερες, που όπως πάντα, θα ήταν μέσα στη συνάντηση.

Για το λόγο αυτό, συμφώνησαν να μη γίνει τελικά αυτό το ραντεβού…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή, ο λόγος που δεν ακυρώθηκε νωρίτερα το ραντεβού, είναι γιατί αυτή η ακύρωση, θα δημιουργούσε νέο «κύκλο» συζητήσεων…

Σημειώνεται πάντως, ότι η συνάντηση των δύο, δεν ακυρώθηκε αλλά θα γίνει τις επόμενες ημέρες και έχοντας πλέον γίνει και επισήμως οι ανακοινώσεις για τον επόμενο πρόεδρο της δημοκρατίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 106
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 179
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 10
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 6
Τα μαζεύει ο Φρέντι Μπελέρης μετά τις αντιδράσεις: Ανακαλώ τα όσα είπα για τον Κασιδιάρη, η αποστροφή μου ήταν άστοχη
«Αυτή είναι και η διαχρονική στάση μου: να στέκομαι απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες και να δίνω μάχες ώστε οι συμπολίτες μας να μην παρασύρονται σε επικίνδυνα μονοπάτια»
O Φρεντι Μπελέρης 168
Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επενδύσεις και Κυπριακό στην ατζέντα – Με μηνύματα προς την Τουρκία η ομιλία στον ΟΗΕ
Ο Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή και φιλόξενη χώρα εγκατάστασης των περιφερειακών δραστηριοτήτων διεθνών εταιρειών, με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τα στελέχη τους
Κυριάκος Μητσοτάκης 5