Πολιτική

Το… παρασκήνιο της υποψηφιότητας Μπελαβίλα στον Πειραιά

Πολιτικό χαρακτήρα παίρνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στον δήμο του Πειραιά με την υποψηφιότητα του καθηγητή του ΕΜΠ Νίκου Μπελαβίλα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο 59χρονος Νίκος Μπελαβίλας, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε τις προθέσεις του από την πρώτη στιγμή με μια ανάρτηση στο facebook όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Παρακαλώ ενημερώστε τον κύριο Βαγγέλη Μαρινάκη ότι το fake “θρίλερ” για εμάς, έληξε χθες το βράδυ με ένα ωραίο γλέντι αγαπημένων συντρόφων στον Προφήτη Ηλία. Στόχος σαφής και ξεκάθαρος: Να φύγει η ολιγαρχική γάγγραινα από τον Πειραιά, όχι μόνο γιατί απειλεί τον Πειραιά και τους ανθρώπους του, αλλά γιατί απειλεί να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Το φαινόμενο ολιγαρχών που αγοράζουν δήμους και κανάλια, πριν αγοράσουν την ίδια την εξουσία, απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία».

Ο Νίκος Μπελαβίλας του οποίου το όνομα ακούστηκε για πρώτη φορά περίπου πριν από δυο μήνες –πολλοί τον θεωρούσαν υποψήφιο για την δημαρχία  της  Αθήνας- προτίμησε τελικά τον Πειραιά καθώς έχει μεγαλώσει και έχει ζήσει εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνεννοήσεις με την κυβέρνηση ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τις είχε αναλάβει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η υποψηφιότητά του πάντως «κλείδωσε» το Σάββατο το βράδυ μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μπελαβίλας έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε διεθνείς και πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς μεταξύ των οποίων στον διεθνή διαγωνισμό ΟΛΠ για την Πολιτιστική Ακτή (3ο βραβείο στο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στο Σιλό, με Γ. Κίζη, Κ. Κίζη και Β. Τροβά-2013 και Έπαινος στο Θεματικό Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά με Η. Κίζη, Κ. Κίζη, Ε. Δούγκα, Κ. Πολίτη).

Εν τω μεταξύ στη Θεσσαλονίκη μετά την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μην κατέβει στις εκλογές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επικρατέστερη εμφανίζεται η Κατερίνα Νοτοπούλου. Η υποψηφιότητα του προέδρου της ΔΕΘ Τάσου Τζήκα τόσο για τον δήμο όσο και για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν φαίνεται να προχωράει καθώς υπάρχει ασυμβίβαστο.

Προβληματισμός υπάρχει στο κυβερνών κόμμα για τον δήμο της Αθήνας καθώς ακόμα δεν έχουν καταλήξει σε κάποια πρόταση ευρείας αποδοχής. Στο τραπέζι βρίσκεται πάντα το όνομα του Νάσου Ηλιόπουλου αλλά για την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά ένα πρόσωπο που θα μπορούσαν απευθυνθεί σε ευρύτερες μάζες ψηφοφόρων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συντάξεις χηρείας: Σφοδρή επίθεση της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση: «Μόλις 8.552 οι ωφελούμενοι»
Στο επίκεντρο της κριτικής οι συνταξιούχοι πριν από τις 13 Μαΐου 2016, τα αναδρομικά, οι συντάξεις του πρώην ΟΓΑ και οι επικουρικές - Τι αναφέρει ο Τομέας Εργασίας της ΕΛΑΣ για τη νέα ρύθμιση
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 23
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την ανασυγκρότηση στην πολιτική αντεπίθεση – ΔΕΘ, ψηφοδέλτια, συνεργασίες στην πρώτη γραμμή
Η νέα ηγεσία επιχειρεί να εκπέμψει το μήνυμα ότι, παρά τις αποχωρήσεις και την εσωκομματική αναταραχή, το κόμμα διατηρεί οργανωτικές δομές, κοινωνικές αναφορές και προγραμματικό απόθεμα
Νέοι τομεάρχες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Μαρινάκης από τη Θεσσαλονίκη: Η διασύνδεση με την Κύπρο θα προχωρήσει – Τι είπε για τεκμήρια και τα μέτρα της ΔΕΘ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε εκτενή αναφορά στο Μετρό της Θεσσαλονίκης και τα εγκαίνια των νέων σταθμών αλλά και σε όσα θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου στην Θεσσαλονίκη από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
91