Πολιτική

Το… παρασκήνιο της υποψηφιότητας Μπελαβίλα στον Πειραιά

Πολιτικό χαρακτήρα παίρνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στον δήμο του Πειραιά με την υποψηφιότητα του καθηγητή του ΕΜΠ Νίκου Μπελαβίλα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο 59χρονος Νίκος Μπελαβίλας, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε τις προθέσεις του από την πρώτη στιγμή με μια ανάρτηση στο facebook όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Παρακαλώ ενημερώστε τον κύριο Βαγγέλη Μαρινάκη ότι το fake “θρίλερ” για εμάς, έληξε χθες το βράδυ με ένα ωραίο γλέντι αγαπημένων συντρόφων στον Προφήτη Ηλία. Στόχος σαφής και ξεκάθαρος: Να φύγει η ολιγαρχική γάγγραινα από τον Πειραιά, όχι μόνο γιατί απειλεί τον Πειραιά και τους ανθρώπους του, αλλά γιατί απειλεί να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Το φαινόμενο ολιγαρχών που αγοράζουν δήμους και κανάλια, πριν αγοράσουν την ίδια την εξουσία, απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία».

Ο Νίκος Μπελαβίλας του οποίου το όνομα ακούστηκε για πρώτη φορά περίπου πριν από δυο μήνες –πολλοί τον θεωρούσαν υποψήφιο για την δημαρχία  της  Αθήνας- προτίμησε τελικά τον Πειραιά καθώς έχει μεγαλώσει και έχει ζήσει εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνεννοήσεις με την κυβέρνηση ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τις είχε αναλάβει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η υποψηφιότητά του πάντως «κλείδωσε» το Σάββατο το βράδυ μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μπελαβίλας έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε διεθνείς και πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς μεταξύ των οποίων στον διεθνή διαγωνισμό ΟΛΠ για την Πολιτιστική Ακτή (3ο βραβείο στο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στο Σιλό, με Γ. Κίζη, Κ. Κίζη και Β. Τροβά-2013 και Έπαινος στο Θεματικό Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά με Η. Κίζη, Κ. Κίζη, Ε. Δούγκα, Κ. Πολίτη).

Εν τω μεταξύ στη Θεσσαλονίκη μετά την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μην κατέβει στις εκλογές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επικρατέστερη εμφανίζεται η Κατερίνα Νοτοπούλου. Η υποψηφιότητα του προέδρου της ΔΕΘ Τάσου Τζήκα τόσο για τον δήμο όσο και για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν φαίνεται να προχωράει καθώς υπάρχει ασυμβίβαστο.

Προβληματισμός υπάρχει στο κυβερνών κόμμα για τον δήμο της Αθήνας καθώς ακόμα δεν έχουν καταλήξει σε κάποια πρόταση ευρείας αποδοχής. Στο τραπέζι βρίσκεται πάντα το όνομα του Νάσου Ηλιόπουλου αλλά για την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά ένα πρόσωπο που θα μπορούσαν απευθυνθεί σε ευρύτερες μάζες ψηφοφόρων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σφάχτηκαν» on air Παππάς – Αντωνοπούλου: «Ξέχασε να δηλώσει 1 εκατ. ο Ανδρουλάκης» – «Κατηγορείται ο Τσίπρας ότι τα έπαιρνε, θα κάνει μήνυση;»
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συγκρούστηκε σε υψηλούς τόνους με το στέλεχος της ΕΛΑΣ, προκαλώντας την έντονη παρέμβαση του Νίκου Στραβελάκη
Πέτρος Παππάς και Μαριζέτα Αντωνοπούλου
Μητσοτάκης: Οι πιλότοι μας θα αρχίσουν μέσα στο 2027 να εκπαιδεύονται στα ελληνικά F-35 – Ιστορική ανορθογραφία το casus belli
Ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέα εποχή» στο ΝΑΤΟ, απέκλεισε αποχώρηση των ΗΠΑ και έστειλε μήνυμα για τα F-35, υπενθυμίζοντας τα νομικά εμπόδια για την Τουρκία
Κυριάκος Μητσοτάκης, Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ στην Άγκυρα 16
«Πυρά» Χατζηβασιλείου κατά Νταβούτογλου: «Η Τουρκία να αποδεχθεί την πραγματικότητα, στην Κύπρο έχει γίνει παράνομη εισβολή»
Μιλώντας στο συνέδριο του Economist Impact, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας υποστήριξε ότι η παρουσία της χώρας του στο νησί είναι «δίκαιη» και στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο
Τάσος Χατζηβασιλείου και Αχμέτ Νταβούτογλου 6