Πολιτική

Το… παρασκήνιο της υποψηφιότητας Μπελαβίλα στον Πειραιά

Πολιτικό χαρακτήρα παίρνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στον δήμο του Πειραιά με την υποψηφιότητα του καθηγητή του ΕΜΠ Νίκου Μπελαβίλα.

Ο 59χρονος Νίκος Μπελαβίλας, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε τις προθέσεις του από την πρώτη στιγμή με μια ανάρτηση στο facebook όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Παρακαλώ ενημερώστε τον κύριο Βαγγέλη Μαρινάκη ότι το fake “θρίλερ” για εμάς, έληξε χθες το βράδυ με ένα ωραίο γλέντι αγαπημένων συντρόφων στον Προφήτη Ηλία. Στόχος σαφής και ξεκάθαρος: Να φύγει η ολιγαρχική γάγγραινα από τον Πειραιά, όχι μόνο γιατί απειλεί τον Πειραιά και τους ανθρώπους του, αλλά γιατί απειλεί να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Το φαινόμενο ολιγαρχών που αγοράζουν δήμους και κανάλια, πριν αγοράσουν την ίδια την εξουσία, απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία».

Ο Νίκος Μπελαβίλας του οποίου το όνομα ακούστηκε για πρώτη φορά περίπου πριν από δυο μήνες –πολλοί τον θεωρούσαν υποψήφιο για την δημαρχία  της  Αθήνας- προτίμησε τελικά τον Πειραιά καθώς έχει μεγαλώσει και έχει ζήσει εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνεννοήσεις με την κυβέρνηση ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τις είχε αναλάβει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η υποψηφιότητά του πάντως «κλείδωσε» το Σάββατο το βράδυ μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μπελαβίλας έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε διεθνείς και πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς μεταξύ των οποίων στον διεθνή διαγωνισμό ΟΛΠ για την Πολιτιστική Ακτή (3ο βραβείο στο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στο Σιλό, με Γ. Κίζη, Κ. Κίζη και Β. Τροβά-2013 και Έπαινος στο Θεματικό Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά με Η. Κίζη, Κ. Κίζη, Ε. Δούγκα, Κ. Πολίτη).

Εν τω μεταξύ στη Θεσσαλονίκη μετά την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μην κατέβει στις εκλογές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επικρατέστερη εμφανίζεται η Κατερίνα Νοτοπούλου. Η υποψηφιότητα του προέδρου της ΔΕΘ Τάσου Τζήκα τόσο για τον δήμο όσο και για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν φαίνεται να προχωράει καθώς υπάρχει ασυμβίβαστο.

Προβληματισμός υπάρχει στο κυβερνών κόμμα για τον δήμο της Αθήνας καθώς ακόμα δεν έχουν καταλήξει σε κάποια πρόταση ευρείας αποδοχής. Στο τραπέζι βρίσκεται πάντα το όνομα του Νάσου Ηλιόπουλου αλλά για την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά ένα πρόσωπο που θα μπορούσαν απευθυνθεί σε ευρύτερες μάζες ψηφοφόρων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Οι 14 παρεμβάσεις κατά της γραφειοκρατίας: Με μοντέλο ΕΦΚΑ οι συναλλαγές με το Δημόσιο – Τι αλλάζει με εγκυκλίους, συμβολαιογράφους, πιστοποιητικά
Το νομοσχέδιο κατά της γραφειοκρατίας που βασίζεται σε προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και σε απαντήσεις χιλιάδων πολιτών στα ερωτηματολόγια του 2025
Κωστής Χατζηδάκης
Λατινοπούλου για μεταναστευτικό: Έχω ζητήσει θανατική ποινή για τους διακινητές, η χώρα δεν είναι σταθμός Λαρίσης
Η ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Φωνής Λογικής υποστήριξες ότι τα φαινόμενα εγκληματικότητας, η αύξηση των γκέτο και η ενίσχυση του Ισλάμ στην Ευρώπη δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ήπια μέτρα
Αφροδίτη Λατινοπούλου
9
Κωστής Χατζηδάκης: Η παρουσίαση του νομοσχεδίου κατά της γραφειοκρατίας - Οι 14 παρεμβάσεις της κυβέρνησης
Έχουμε ήδη απτά δείγματα γραφής στη μάχη με το βαθύ κράτος σημείωσε αρχικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κάνοντας ειδική αναφορά στον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ όσον αφορά τον χρόνο απονομής συντάξεων
Κωστής Χατζηδάκης
Ανανεώθηκε πριν 9 λεπτά
17
Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις startups, η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στον παγκόσμιο χάρτη της Τεχνητής Νοημοσύνης
«Έχουμε όλα τα στοιχεία να πετύχουμε στο οικοσύστημα των startups. Έχουμε μια κυβέρνηση που προσπαθεί να μιλήσει τη γλώσσα σας» είπε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση με εκπροσώπους εταιρειών AI-startups
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
7
Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι πρωθυπουργός μιας εβδομάδας, υπονόμευσε τους θεσμούς και οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια
«Εάν ο κ. Μητσοτάκης πίστευε στην αναθεώρηση του άρθρου 86, θα το χρησιμοποιούσε συνεχώς για να εμποδίσει τη δικαιοσύνη σε απανωτές δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να μην ελέγξει τους υπουργούς του;»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης