Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Το περιστέρι του Αλέξη και η στροφή του Νίκου Παππά

Το περιστέρι του Αλέξη και η στροφή του Νίκου Παππά

Το διαβάζω, το ξαναδιαβάζω και δεν πιστεύω στα μάτια μου. Πάω στο μπάνιο ρίχνω νερό στο πρόσωπό μου, επιστρέφω στο γραφείο και το ξαναδιαβάζω. Όχι δεν κάνω λάθος, δεν βλέπω πουλάκια.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους εταίρους για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί η παρούσα δανειακή σύμβαση, περί αυτού πρόκειται» δήλωσε ο Νίκος Παππάς διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα στην πρωινή τηλεοπτική του Σκάι.

Εγώ ο γερο-Κάλχας το διάβασα στο site έγκυρης εφημερίδας και προσπαθώ να μαντέψω τι κρύβεται πίσω από τη δήλωση. Τόσο χοντρή προβοκάτσια αποκλείεται. Θα είχαν βγει όλοι οι τελάληδες του ΣΥΡΙΖΑ και θα είχαν καταγγείλει τους άθλιους προβοκάτορες. Και θα είχαν και δίκιο εδώ που τα λέμε. Φαντάζει τόσο εξωπραγματική αυτή η δήλωση ύστερα από το σκίσιμο των μνημονίων, την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων με ένα νόμο, τα νταούλια και τους τσαμπουκάδες.

Αλλά περιμένετε λίγο. Την κυρία Βαλαβάνη τη ρώτησε ο κύριος Παππάς; Διότι η συμπαθέστατη Νάντια πριν από λίγες μέρες είχε πει πως δεν θα εισπράξουμε τα 7,5 δις. της δόσης γιατί δεν πρόκειται να συζητήσουμε για το μνημόνιο και για τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών.

Αν με ρωτήσετε ποιος εκφράζει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω να σας πω. Γιατί μπορεί ο Νίκος Παππάς να είναι το δεξί χέρι του Τσίπρα, αλλά και η Νάντια Βαλαβάνη δεν είναι και ο τελευταίος τροχός της αμάξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπέρδεμα, μεγάλο μπέρδεμα και δεν με βοηθούν ούτε οι μαντικές μου ικανότητες. Κανονικά θα έπρεπε να απευθυνθώ στον Αλέξη. Και αν μου πει πως έχει δίκιο ο φίλος του Νίκος Παππάς να τον φιλήσω σταυρωτά, γιατί φαίνεται πως εκεί που πήγε ο Αλέξης και πέταξε το λευκό περιστέρι, του ήρθε η επιφοίτηση του αγίου πνεύματος (α, μην το λέτε. Μερικές φορές έρχεται και σε ανθρώπους που δεν πιστεύουν).

Και για να μην αδικήσουμε τον Νίκο Παππά θα προσθέσουμε την επόμενη ατάκα: «Εμείς επιδιώκουμε –και θα το πετύχουμε- ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, δεν θα είναι μνημονιακό, θα είναι σε ριζικά διαφορετική κατεύθυνση».

Μπράβο, αγόρι μου μπράβο. Την ευχή μου να έχεις. Κι΄ αν συνεχίσεις στον ίδιο δρόμο να ξέρεις θα πας μπροστά. Μην ακούς τους ανόητους που μιλάνε για κωλοτούμπες. Οι έξυπνοι ξέρουν να κάνουν έξυπνους συμβιβασμούς. Βλέπω να κάνεις μεγάλη καριέρα. Μεγάλη πόρτα θα διαβείς. Πίστεψε τον γερο-μάντη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε