Πολιτική

Το Ποτάμι κατηγορεί την κυβέρνηση ότι θα επαναφέρει τους μετανάστες στο κέντρο

Για «πολιτική που εκτελείται χωρίς σχεδιασμό και οργάνωση» και «κινδυνεύει να ξαναφέρει το κέντρο της Αθήνας στην κατάσταση που ήταν πριν τη σύσταση των κέντρων φιλοξενίας» κατηγορεί την κυβέρνηση το «Ποτάμι» τονίζοντας ότι η αποτελεσματικότητα κάθε πολιτικής όπως το μεταναστευτικό «προϋποθέτει δομές και όχι μεγαλόστομες διακηρύξεις».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η κατάργηση των απαράδεκτων κέντρων κράτησης παράτυπων μεταναστών» σχολιάζει σε σχετική ανακοίνωση το κόμμα «θα έπρεπε να συνδυαστεί με την ύπαρξη νέων δομών σίτισης, φιλοξενίας και ιατρικής φροντίδας» και όχι να «τους “σπρώχνεις” στα γκέτο της Αθήνας, χωρίς δουλειά και στέγη και να είναι σαν να τους παραδίδεις για εκμετάλλευση στα εγκληματικά κυκλώματα που καραδοκούν».

Ως «αλληλοαναιρούμενες και πολλές φορές εκ διαμέτρου αντίθετες» χαρακτηρίζει επίσης το «Ποτάμι» τις μέχρι τώρα δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για τη μεταναστευτική πολιτική, επισημαίνοντας ότι «προφανώς η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία πολιτική» ενώ, τέλος, σημειώνεται: «Οι απειλές για μονομερή κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν και η διοχέτευση των μεταναστών στη υπόλοιπη Ευρώπη το μόνο που καταφέρνει είναι η περαιτέρω επιδείνωση των ήδη τεταμένων σχέσεων μας με τους συμμάχους μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ έχουν ήδη υποχωρήσει, παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ελληνικής συμμετοχής σε διεθνή αποστολή για τα Στενά του Ορμούζ και αποκάλυψε προχωρημένες συζητήσεις με την Ουκρανία για drones
Κυριάκος Μητσοτάκης 74
Τσουκαλάς για funds: Την κερκόπορτα την άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ την έκανε λεωφόρο – Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε τις θέσεις της Χαριλάου Τρικούπη για τα κόκκινα δάνεια και κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση του Αρείου Πάγου
Πλειστηριασμοί