Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Το πρόγραμμα Γερουλάνου για την Αθήνα – Γιατί είπε ότι θα στηθεί έξω από το Μαξίμου μέχρι να τον ακούσει ο πρωθυπουργός

Το πρόγραμμα Γερουλάνου για την Αθήνα – Γιατί είπε ότι θα στηθεί έξω από το Μαξίμου μέχρι να τον ακούσει ο πρωθυπουργός
photo intime

Επτά βασικές δεσμεύσεις για την Αθήνα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Παύλου Γερουλάνου για την πόλη, το οποίο παρουσίασε χθες στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου, στο Πεδίον του Άρεως.

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ότι στις 26 Μαΐου η Αθήνα ψηφίζει δήμαρχο κι όχι κόμμα ή αρχηγό κόμματος. Τάχθηκε υπέρ μιας άλλης προσέγγισης, όπως είπε, για το δήμο, με άλλη νοοτροπία ηγεσίας.

Οι σημαντικότερες δεσμεύσεις του κ. Γερουλάνου για την Αθήνα είναι, όπως τις περιέγραψε ο ίδιος:

– «Θα κάνω πάντα το πρώτο βήμα. Δεν θα ζητήσω από Αθηναίο τίποτα που δεν θα επιβάλω πρώτα στον δήμο. Δεν θα ζητήσω από Αθηναίο τίποτα που δεν θα απαιτήσω πρώτα από κάθε φορέα που βρίσκεται στην πόλη. Και βέβαια θα κάνουμε τα πεζοδρόμια προσβάσιμα και ασφαλή. […] Και βέβαια θα επιβάλουμε το νόμο για το κάπνισμα.

– «Βασική μας προτεραιότητα, αλλαγές που δεν κοστίζουν. Για να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα και γρήγορες νίκες. Δεν κοστίζει τίποτα να οργανώσουμε οριζόντια τον Δήμο. Να επικοινωνούν οι υπηρεσίες μεταξύ τους, ώστε να απαντάνε συλλογικά και ολοκληρωμένα σε κάθε Δημότη […] Όπως δεν κοστίζουν τίποτα για τον Δήμο οι Υιοθεσίες Δημοσίων Χώρων, ώστε κάθε τι που φτιάχνουμε να μένει καθαρό και περιποιημένο, με την βοήθεια κάθε Αθηναίου που θέλει να βοηθήσει».

– «Επενδύσεις που δημιουργούν πλούτο. Για να μειώσουμε το κόστος της ενέργειας του δήμου, να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη. Για να απαλλάξουμε τα ευπαθή νοικοκυριά από το κόστος που κουβαλάνε για ρεύμα. Και να παραδώσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον στα παιδιά μας. Θα επενδύσουμε στην ανακύκλωση. […] Σε ιστορικά σημεία της Αθήνας, όπως η Ακαδημία Πλάτωνος. Για να γίνει κέντρο πολιτισμού».

– «Θα δώσω αξία σε κάθε εργαζόμενο στον Δήμο, με τα εργαλεία που χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του. Και την αναγνώριση που του πρέπει όταν την κάνει καλά».

– «Δεσμεύομαι να είμαι πάντα στον δρόμο. […] Θα είμαι δήμαρχος ακτιβιστής. Για να μην κρύβεται κανένας πίσω από θολές αρμοδιότητες. Κάθε πρόβλημα δημότη μου, κάθε πρόβλημα γειτονιάς, θα είναι δική μου ευθύνη. Με ή χωρίς αρμοδιότητα. Θα γίνω μπελάς σε όποιον δημόσιο φορέα δεν κάνει τη δουλειά του. Ή σε όποιες δημόσιες υπηρεσίες δεν συνεργάζονται και την πληρώνουμε εμείς. Και θα στηθώ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι ο πρωθυπουργός να ακούσει το αίτημα κατοίκων των Εξαρχείων και να συντονίσει όλους τους φορείς, ώστε να κυνηγήσουμε το μαύρο χρήμα, να κυνηγήσουμε το οργανωμένο έγκλημα που λυμαίνεται την γειτονιά τους».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις