Πολιτική

Το προμελετημένο στυγνό νέο έγκλημα του ΔΝΤ

Αν δεν είναι αθλιότητα, είναι σαμποτάζ. Το ΔΝΤ έχει το θράσος, γιατί περί θράσους πρόκειται, ενώ απολογείται άλλη μία φορά για λάθη που έκανε από το 2010, να ζητά ταυτοχρόνως μείωση του κατώτατου μισθού, δηλαδή συνέχιση της ίδιας εγκληματικής πολιτικής που οδήγησε τη χώρα στην απελπισία, στο 1,4 εκατομμύριο άνεργους, στη φτωχοποίηση, στις 11μειώσεις συντάξεων. 

Κι ενώ η αιτία και το πρόβλημα των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του υψηλού χρέους δεν ήταν ο ιδιωτικός τομέας, αλλά ο ανίκανος και διεφθαρμένος δημόσιος τομέας, τα γιαπάκια του ΔΝΤ έδωσαν δηλητήριο στον πρώτο καταφέροντας καίρια πλήγματα στους πολίτες και στην ίδια τη χώρα, βυθίζοντάς τη σε μεγαλύτερη κρίση από εκείνη που την απειλούσε εξαιτίας του υψηλού χρέους και των ελλειμμάτων.

Βεβαίως, φταίνε και οι ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες αντί προωθήσουν ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, ώστε να πατάξουν τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή και τη γραφειοκρατία, προτίμησαν να ακολουθήσουν (και σε ορισμένες φορές να πρωτοστατήσουν) τις ταξικές και ταυτοχρόνως τοξικές συνταγές του ακραία νεοφιλελεύθερου ΔΝΤ.

Τα αποτελέσματα τα είδαμε. Ενώ οι πολίτες πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν βαρύτατο ως εξαντλητικό τίμημα, η χώρα παραμένει παραδόξως (;) σε κρίση και ζητούνται τώρα πάλι από τους …εκτελεστές της ζωής των Ελλήνων νέες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Αν δεν είναι λάθος πληροφόρηση, αν δεν είναι επικοινωνιακός ελιγμός ή κόλπο ενόψει των διαπραγματεύσεων για την πρώτη αξιολόγηση, είναι ένα στυγνό προμελετημένο έγκλημα, το οποίο σπρώχνει τους πολίτες σε μεγαλύτερη φτώχεια και τη χώρα σε βαθύτερη ύφεση, κρίση και εν τέλει στο σπιράλ του θανάτου την ώρα που ελπίζει να βγει από αυτό.
Η κυβέρνηση, αλλά και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου ένα καθήκον έχουν και επιτέλους ας λειτουργήσουν με εθνικά και όχι κομματικά κριτήρια. Να αποκρούσουν την επίθεση του ΔΝΤ και των δανειστών που θα υιοθετήσουν τις προτάσεις του, γιατί φαίνεται πως τα ακραία νεοφιλελεύθερα τσακάλια δεν βάζουν μυαλό παρά τα απανωτά λάθη τους.

Η υπενθύμιση της ρήσης “το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού” δεν έχει καμία αξία για τα υπερφίαλα γιαπάκια τέταρτης και πέμπτης διαλογής, τα οποία επιπλέον βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, αλλά ελπίζουμε να έχει για το εγχώριο πολιτικό σύστημα, αρκεί να αντιληφθεί πως η καρέκλα δεν έχει καμία αξία σε μία κατεστραμμένη και ρημαγμένη χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 3
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης