Πολιτική

Το ΣτΕ ακύρωσε το πρόστιμο στη ΝΔ για τη διαρροή των email των αποδήμων – Παραμένουν όμως σε Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και δύο στελέχη της ΝΔ

Λόγω μη επαρκούς αιτιολογίας ακυρώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, τα πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ που επιβλήθηκαν στη ΝΔ από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την υπόθεση διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων Ελλήνων του Εξωτερικού.

Όπως ανακοινώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, δημοσιεύτηκαν σήμερα  οι 657-660/2025 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (Πρόεδρος Μ. Πικραμένος, Εισηγητής ο Σύμβουλος Ι. Παπαγιάννης), με τις οποίες κρίθηκαν αιτήσεις ακυρώσεως του πολιτικού κόμματος «Νέα Δημοκρατία» και τριών στελεχών του. Οι αιτήσεις ασκήθηκαν κατά διοικητικών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στους ανωτέρω από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για παραβάσεις σχετικές με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων ειδικού εκλογικού καταλόγου εξωτερικού, ο οποίος είχε διαρρεύσει από το Υπουργείο Εσωτερικών.

 Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ΣτΕ τονίζεται ότι με τις ομόφωνες αποφάσεις της Ολομέλειας, παραμένουν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην πρώην ευρωβουλευτή  Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και  στον πρώην οργανωτικό γραμματέα αυτοδιοίκησης και διαχείρισης κρίσεων της ΝΔ Αριστόδημο (Μένιο) Κορομηλά και στον τότε γραμματέα διασποράς της ΝΔ,  Νικόλαο Θεοδωρόπουλο. Στην κυρία Ασημακοπούλου έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ ενώ στους κ.κ. Κορομηλά και Θεοδωρόπουλο από 10.000 ευρώ έκαστος.

Αντίθετα, όπως τονίζει το ΣτΕ με την 658/2025 απόφαση, η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία (με μειοψηφία δύο Συμβούλων), «ακυρώθηκαν τα δύο πρόστιμα (10.000 και 30.000 ευρώ) που είχαν επιβληθεί στο πολιτικό κόμμα «Νέα Δημοκρατία» αντιστοίχως για επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του ειδικού εκλογικού καταλόγου με σκοπό τη στατιστική/δημογραφική ανάλυση εκλογικών αποτελεσματικών, καθώς και για ανεπαρκή εσωτερικά μέτρα προστασίας των δεδομένων. Με την απόφαση της Ολομέλειας κρίθηκε ότι η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ σε συνάντηση με την ομάδα της Αμερικανικής Αποστολής στην Ελλάδα – Την Τρίτη θα συναντηθεί με Τασούλα και Γεραπετρίτη
Την Τετάρτη το πρωί, στις 10:00, η νέα πρέσβης των ΗΠΑ θα μεταβεί στο μέγαρο Μαξίμου για την πρώτη επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Μαρινάκης: Άστοχη επικοινωνιακά η διαχείριση του κλεισίματος των ΕΛΤΑ από την διοίκηση – Δεν υπάρχει διάθεση υπαναχώρησης  
«Η κυβέρνηση επί της ουσίας της απόφασης να κλείσουν κάποια καταστήματα και να μην μπαίνει μέσα εκατομμύρια μια εταιρεία που είναι στο Υπερταμείο δεν είναι αντίθετη»
Υποκατάστημα των ΕΛΤΑ
29
Το μεγάλο πάρτι της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ και το συρτάκι - «Δεν θα απογοητεύσω τις ΗΠΑ και την Ελλάδα»
Την Τρίτη αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα - «Ως πρέσβης ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας για την προώθηση της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο»
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 21