Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

To Σύμφωνο Συμβίωσης δίχασε και τη Νέα Δημοκρατία – Θα ψηφίσουν κατά συνείδηση

To Σύμφωνο Συμβίωσης δίχασε και τη Νέα Δημοκρατία – Θα ψηφίσουν κατά συνείδηση

Το Σύμφωνο Συμβίωσης φαίνεται πως δεν προκάλεσε τριγμούς μόνο στον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία, καθώς το κόμμα έδειχνε διχασμένο, με αποτέλεσμα να δοθεί η “εντολή” οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση, όπως άλλωστε και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αθανασίου έδωσε ένα πρώτο στίγμα, δηλώνοντας πως τάσσεται κατά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, ενώ τη στάση του ακολούθησαν και πολλοί άλλοι βουλευτές.

Ωστόσο, ο αναβρασμός συνεχιζόταν για πολλή ώρα, με “γαλάζιους” βουλευτές που ανέβαιναν στο βήμα να ξεκαθαρίζουν πως θα υπερψηφίσουν τις διατάξεις για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι θα υπερψηφίσει το Σύμφωνο Συμβίωσης μετά την ρητή διαβεβαίωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι δεν τίθεται θέμα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα και η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει το Σύμφωνο Συμβίωσης όπως το ίδιο έκανε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, που είπε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα. Έλεος πια με αυτή την βαρβαρότητα. Να ψηφίσουμε ως έχει το νομοσχέδιο και θα το διορθώσουμε».

Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, χαρακτήρισε απαραίτητο το Σύμφωνο Συμβίωσης, ενώ απευθυνόμενη προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «είναι λυπηρό να έχουν ακουστεί τόσες απαξιοτικές αναφορές από τον κυβερνητικό σας εταίρο».
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε