Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Το weekend του Βαρουφάκη έγινε… μονοήμερη – “Στηρίζω” λέει… από μακριά

Το weekend του Βαρουφάκη έγινε… μονοήμερη – “Στηρίζω” λέει… από μακριά

Στηρίζει… από μακριά ο Γιάνης Βαρουφάκης την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη της πολυπόθητης συμφωνίας με τους δανειστές. Μετά το σάλο που προκάλεσε η επιλογή του να μην παρευρεθεί στη Βουλή κατά τη χθεσινή κρίσιμη πληροφορία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επίσπευσε την επιστροφή του από την Αίγινα όπου – όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος με tweet – βρισκόταν για… οικογενειακούς λόγους. Η “φυγή” του, πάντως, την πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, προκάλεσε οργή και απογοήτευση ακόμη και σε “φανατικούς” του Έλληνα “ροκ σταρ”.

Σε δηλώσεις που έκανε από την Αίγινα δεν ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί για την επιλογή του να απέχει από τη διαδικασία της Ολομέλειας, λέγοντας: “Ό,τι και να πω εγώ, η κακεντρέχεια, πέντε μήνες τώρα έχει χτυπήσει κόκκινο. Δεν πρόκεται να άγομαι και να φέρομαι από το φόβο της κακεντρέχειας κάποιων πληρωμένων της παραπληροφόρησης. Όλα εξηγήθηκαν στην επιστολή που έστειλα στην πρόεδρο της Βουλής. Η στήριξή μου στην κυβέρνηση και ιδίως στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ήταν απεριόριστη και εκφράστηκε ευθαρσώς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα το πρωί (σ.σ.χθες)”.

“Την ώρα της μάχης, όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Δραγασάκης βρίσκονται στις Βρυξέλλες με στόχο της καλύτερης πιθανούς συμφωνίας για τη χώρα, είμαστε όλοι πίσω και στηρίζουμε”, τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Πάντως, μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο Γιάνης Βαρουφάκης επέστρεψε άρον άρον στην Αθήνα, το απόγευμα του Σαββάτου. Όταν έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά, ένας πολίτης τον πλησίασε και τον αγκάλιασε.

“Εμείς θα σε αγαπάμε για πάντα. Ό,τι κάνεις, εμείς το βλέπουμε. Ο κόσμος το καταλαβαίνει”, του είπε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε