Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Το χρέος τον Απρίλιο για να πείσουν το ΔΝΤ – Επιστρέφει το κουαρτέτο με “τεμαχισμένη” αξιολόγηση

Το χρέος τον Απρίλιο για να πείσουν το ΔΝΤ – Επιστρέφει το κουαρτέτο με “τεμαχισμένη” αξιολόγηση

Επιστρέφουν την Τρίτη οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών αύριο στην Αθήνα, επιβεβαιώνουν πηγές με έγκυρη πληροφόρηση από τις συνομιλίες που διεξάγωνται αυτή τη στιγμή στο πλαίσιο του Eurogroup. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο, Γερούν Ντάισελμπλουμ για την εναρξη των συζητησεων για το χρέος τον Απρίλιο.

Η δήλωση αυτή για το χρέος του Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, καθώς αυτό συνέβη μετά από πίεση του ΔΝΤ και με αφορμή τις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα για το προσφυγικό. Ουσιαστικά το ΔΝΤ ζητά να ξεκινήσει η διαδικασία για το χρέος, έτσι ώστε να μπορεί να συμμετέχει και ίσως να κάνει και κάποιες υποχωρήσεις στο δημοσιονομικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αξιολόγηση για το ελληνικό πρόγραμμα θα τεμαχιστεί όπως φαίνεται.

Στην πρώτη φάση η αξιολόγηση θα αφορά το ασφαλιστικό και το φορολογικό, καθώς αυτές οι δύο μεταρρυθμίσεις έχουν δημοσιονομική αξία και θα πρέπει να ρυθμιστούν άμεσα ώστε να μην εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός.

Σε δεύτερη φάση, η αξιολόγηση θα ασχοληθεί με το Υπερ Ταμείο αποκρατικοποιήσεων και για τα κόκκινα δάνεια, για τα οποία θα δώσουν νέα παράταση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε