Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Το υπουργείο Υγείας τα “χώνει” στο ΣτΕ

Το υπουργείο Υγείας τα “χώνει” στο ΣτΕ

“Όσοι επενδύουν στην κατάρρευση του ΕΣΥ και στην υπονόμευση της προσπάθειας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας μέσω δικαστικών προσφυγών, θα διαψευστούν για άλλη μια φορά” απαντά μεταξύ άλλων το υπουργείο Υγείας στο Συμβούλιο της Επικρατείας που έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης των απολύσεων ορισμένων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων ως μη νόμιμες λόγω πλημμελούς αιτιολόγησης.

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή του, ότι “για 1η φορά τα τελευταία χρόνια ακολουθήθηκε μια συγκεκριμένη διαδικασία διπλής αξιολόγησης των διοικητών των νοσοκομείων”. Μάλιστα εξηγεί πως η αξιολόγηση αυτή περιελάμβανε αρχική βαθμολογημένη αποτίμηση του έργου τους από τις οικείες ΥΠΕ, προφορική συνέντευξη και εισήγηση, θετική ή αρνητική προς την πολιτική ηγεσία, από την ειδική 5μελή επιτροπή.

Το υπουργείο Υγείας, όπως τονίζει, για πρώτη φορά σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις εφάρμοσε το νόμο, προέβη σε αξιολόγηση των διοικητών και μέσα από αυτή τη διαδικασία επέλεξε να διατηρήσει στη θέση τους το 15% των διοικητών, για τους οποίους έκρινε ότι είχαν τα εχέγγυα της αποτελεσματικής διεύθυνσης των δημόσιων νοσοκομείων .

“Υπενθυμίζουμε επίσης ότι οι εν λόγω διοικητές διορίστηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά χωρίς την οποιαδήποτε αξιολόγηση, από μια απλή λίστα ονομάτων με αλφαβητική σειρά που η προηγούμενη επιτροπή παρέδωσε στον υπουργό Υγείας.

Αυτοί λοιπόν που επιλέχθηκαν χωρίς αιτιολόγηση και αξιολόγηση, κρίθηκε από το ΣτΕ -αν ισχύουν τα δημοσιεύματα- ότι απομακρύνθηκαν με πλημμελή αιτιολόγηση” τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Ωστόσο στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι “ακόμα και στο ενδεχόμενο της ακύρωσης των υπουργικών αποφάσεων απόλυσης, δεν επηρεάζεται το σημερινό διοικητικό status στα νοσοκομεία, γιατί η θητεία αυτών των διοικητών έχει λήξει εδώ και καιρό και στη θέση τους έχουν τοποθετηθεί με απολύτως διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία που κράτησε μήνες, οι νέοι διοικητές.

“Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι από τους επιλεγέντες το 58% διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο και το 18% διδακτορικό τίτλο σπουδών, ενώ πάνω από 60% υπηρετεί ήδη στο ΕΣΥ και τη Δημόσια Διοίκηση. Η πλειονότητα των νέων διοικητών είναι άνθρωποι που έχουν οργανική σχέση με την Υγεία, έχουν εξειδίκευση στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και είναι αφοσιωμένοι στη δημόσια περίθαλψη” καταλήγει το υπουργείο Υγείας, που εξηγεί πως σήμερα, τα νοσοκομεία έχουν νόμιμη διοίκηση, το Σύστημα Υγείας έχει σταθεροποιηθεί και ενισχύεται συστηματικά, τα μεγάλα κενά σε προσωπικό καλύπτονται σταδιακά, οι ανασφάλιστοι πολίτες έχουν δωρεάν πρόσβαση στο ΕΣΥ και “παρά τη χυδαία προπαγάνδα περί τριτοκοσμικών συνθηκών, η δημόσια περίθαλψη είναι όρθια και αξιόπιστη.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε