Πολιτική

Τον Νοέμβριο η ρύθμιση για τις 120 δόσεις με κούρεμα προσαυξήσεων για χρέη στα Ταμεία

Τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την απονομή συντάξεων που εκκρεμούν περιγράφει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» προαναγγέλλοντας παράλληλα νέες ριζοσπαστικές παρεμβάσεις, όπως η καθιέρωση του γάμου μεταξύ ομοφύλων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η επίτευξη πλεονάσματος στον ΕΦΚΑ είναι αποτέλεσμα της αύξησης της απασχόλησης και της εισπραξιμότητας, καθώς και της ορθότερης ταμειακής διαχείρισης, αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου και υπογραμμίζει πως το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ , για το 2017, δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση, για δεύτερη χρονιά, να ενισχύσει με τη μορφή κοινωνικού μερίσματος τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.

Για τα χρέη προς τα Ταμεία αναφέρει πως η ρύθμιση που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και θα είναι έτοιμη εντός του Νοεμβρίου, θα προβλέπει αποπληρωμή της οφειλής που δημιουργήθηκε έως το τέλος του 2016, σε έως 120 δόσεις με «κούρεμα» προσαυξήσεων.

Συντάξεις

Για τις συντάξεις που εκκρεμούν τονίζει πως η αποδέσμευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ προϋποθέτει την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Ιθαγένεια

Το ζήτημα της ιθαγένειας, ο εξανθρωπισμός του σωφρονιστικού συστήματος, το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και η διαχείριση του Προσφυγικού με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, σκιαγραφούν ξεκάθαρα τις ριζοσπαστικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης αναφέρει η κ.Αχτσιόγλου τονίζοντας πως υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν, όπως η κατοχύρωση του γάμου μεταξύ ομοφύλων και η σαφής οριοθέτηση των ρόλων πολιτείας και Εκκλησίας.

Εργασιακές σχέσεις

Για τις εργασιακές σχέσεις η υπουργός Εργασίας αναφέρει πως από τον Αύγουστο του 2018 θα επανέλθουν σε ισχύ οι δύο βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενισχύοντας ουσιωδώς τη διαπραγματευτική θέση των εργαζομένων. Για την ανεργία τονίζει πως αποκλιμακώνεται σταθερά και από το 26% που βρισκόταν έχει μειωθεί στο 21%.

Στο ζήτημα της φορολογίας αναφέρει πως σίγουρα μπορούν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις και τονίζει πως «όσο περισσότερο δημοσιονομικό χώρο θα αποκτούμε τόσο θα μπορούμε να προβαίνουμε σε βελτιωτικές κινήσεις ειδικά στον τομέα των έμμεσων φόρων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης και Κυρανάκης καλούν τον Τραμπ να παρέμβει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μπορεί να αφήσει ιστορική παρακαταθήκη»
Τα δύο «γαλάζια» στελέχη υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να ασκήσει πίεση στη Βρετανία, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια εξέλιξη παρακαταθήκη για τον δυτικό πολιτισμό
Κυρανάκης και Γεωργιάδης 19
Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από το κόμμα Καρυστιανού: «Δεν συνθέτει, αλλά λειτουργεί με αρχηγικά στερεότυπα»
Κλιμακώνεται η αμφισβήτηση προς την ηγεσία - Τρία ακόμη πρώην στελέχη κάνουν λόγο για έλλειμμα συλλογικότητας, συγκεντρωτική λειτουργία και απόκλιση από τις ιδρυτικές αρχές του κινήματος
Μαρία Καρυστιανού 44
Ινστιτούτο Τσίπρα για ΔΕΔΔΗΕ: Αυξάνονται οι χρεώσεις, αλλά η θωράκιση του δικτύου μένει πίσω
Ανάλυση του ΙΝΑΤ συνδέει τις πρόσφατες πυρκαγιές με τις καθυστερήσεις στην αναβάθμιση του δικτύου διανομής και θέτει ερωτήματα για τις προτεραιότητες της διοίκησης, τις επενδύσεις, τα μερίσματα και την αξιοποίηση των δημόσιων πόρων
O Αλέξης Τσίπρας (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στρατηγική προτεραιότητα η βιομηχανία, στόχος μας το αναπτυξιακό άλμα»
Ο πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση με την Κυβερνητική Επιτροπή Βιομηχανίας τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και τεχνολογική αναβάθμιση
Κυριάκος Μητσοτάκης
6