Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Τορπίλη” από τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ! “Η Μακεδονία δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα!”

Ντιμιτρόφ Μακεδονία
Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ - Φωτογραφία Eurokinissi

Σε 48 ώρες είναι προγραμματισμένες, στη Νέα Υόρκη, οι συνομιλίες Ελλάδας – ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας. Και τώρα, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων έρχεται να ρίξει… “βόμβα” για τον όρο “Μακεδονία”.

Μόλις λίγες μέρες μετά τη (σχεδόν μυστική) συνάντησή του, στη Θεσσαλονίκη με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΝ, Νίκολα Ντιμιτρόφ έρχεται να τορπιλίσει το καλό κλίμα. Και δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν έχει την αποκλειστικότητα στον όρο Μακεδονία.

Ο Ντιμιτρόφ έδωσε συνέντευξη, το βράδυ της Κυριακής (14.01.2018), στο κανάλι TV21. Είναι η δεύτερη μετά από εκείνη που έδωσε στο Reuters μετά το τετ α τετ που είχε με τον Νίκο Κοτζιά.

“Δεν ανήκει στην Ελλάδα…”

«Για την Ελλάδα είναι σημαντικό να έχει μια σαφή διάκριση μεταξύ της χώρας της “Μακεδονίας” και της ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας», είπε ο Ντιμιτρόφ.

Πρόσθεσε πως για τη σκοπιανή κυβέρνηση «είναι σημαντικό να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με τα ζητήματα ταυτότητας. Πρέπει να βρούμε έναν αξιοπρεπή τρόπο να το εξηγήσουμε και να το επεξεργαστούμε».

Και ούτε λίγο ούτε πολύ, άφησε και αιχμές κατά της Ελλάδας για αλυτρωτισμό! «Η Μακεδονία δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα ή στην “Μακεδονία” διότι πρόκειται για μεγάλη γεωγραφική περιοχή και υπό την έννοια αυτή η πραγματική απάντηση στον αλυτρωτισμό είναι η αρχή της μη αποκλειστικότητας», είπε.

Σύμφωνα με τον Ντιμιτρόφ «οι δυο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο, το όνομα και τα παράγωγα σε διαφορετικό πλαίσιο. Η αρχή της μη αποκλειστικότητας ή της μη μονοπώλησης είναι η έλλειψη του δικαιώματος να έχουμε αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία, σαν Μακεδονία».

https://youtu.be/D-n6o8JXynA

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις