Πολιτική

Τόσκας για απαγωγή Λεμπιδάκη: Αυτό ήταν το ψεύτικο προφίλ των δραστών

Στην απαγωγή Λεμπιδάκη αναφέρθηκε ο Νίκος Τόσκας, τονίζοντας πως πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η επιτυχία είχε τόσες διαστάσεις που νομίζω ότι είναι πρωτόγνωρες στα ελληνικά, ίσως και στα ευρωπαϊκά χρονικά. Ευτυχώς σώθηκε ο άνθρωπος χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν χύθηκε αίμα, δεν δόθηκαν λύτρα και συνελήφθησαν οι απαγωγείς. Αυτός ο συνδυασμός των στόχων δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ” ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Και προσθέτει ότι «η αστυνομία έδειξε την αποτελεσματικότητά της».

Αναφερόμενος στους “εγκεφάλους” της απαγωγής σημείωσε ότι «πρόκειται για εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου», οι οποίοι «πήραν το μάθημά τους». Εξήγησε ότι «από εκεί και πέρα είδαμε εμπλοκή κάποιων που είχαν κάψει γραφεία πολιτικών κομμάτων. Άτομα που έβγαζαν προς τα έξω ένα ψεύτικο προφίλ, άτομα που είχαν κρυφτεί πίσω από κινήματα που δεν τους εκπροσωπούν».

Επίσης, ο Νίκος Τόσκας επιτέθηκε στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «βλέπουμε τη βελτίωση των δεικτών εγκληματικότητας. Μια αστυνομία που δεν έβαλε ως κύριο στόχο την καταστολή και άρχισε να δουλεύει με συστηματικό τρόπο. Και αυτό παρά τις μικρόψυχες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που προσπαθεί να παίξει στο δίπολο “καλή αστυνομία-κακός υπουργός” και σημείωσε ότι «στην αστυνομία ανήκουν τα συγχαρητήρια για τη βελτίωση των δεικτών, αλλά η αστυνομία παίρνει κατευθύνσεις από την πολιτική ηγεσία για το πού πρέπει να ρίξει το βάρος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 16
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 7
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα