Πολιτική

Τόσκας: Η ΝΔ συστρατεύεται με τους νοσταλγούς της χούντας

«Είμαι διπλά υπερήφανος ως Έλληνας πατριώτης και ως μέλος αυτής της κυβέρνησης», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε τοποθέτηση του σχετικά με τη συμφωνία για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, κατηγορώντας ταυτόχρονα την αξιωματική αντιπολίτευση για «τυχοδιωκτισμό» και «συστράτευση με τον ακραίο εθνικισμό και τους νοσταλγούς της στρατοκρατίας».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ότι με τη συμφωνία ξεπεράστηκαν αγκυλώσεις και αδιέξοδα δεκαετιών, διασφαλίζεται η ιστορία μας, αναβαθμίζεται διεθνώς η χώρα μας και ο ελληνικός λαός μόνο οφέλη έχει σε όλα τα επίπεδα, πλέκοντας ταυτόχρονα το εγκώμιο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τους χειρισμούς τους.

Για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει: «Εκεί που μας χρωστούσαν, ζητάνε και το βόδι… Είναι αδιανόητο να εγκαταλείπει το μεσαίο μετριοπαθή χώρο, να περιφρονεί τα διεθνή στηρίγματα της χώρας, προωθώντας τη διεθνή της απομόνωση».

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Νίκου Τόσκα

«Ξεπεράσαμε αδιέξοδα και αγκυλώσεις δεκαετιών και έχουμε σήμερα μια συμφωνία που ρητά εξαλείφει τις συγχύσεις και αποκηρύσσει τον αλυτρωτισμό ενώ διασφαλίζει την πολιτισμική μας κληρονομιά και την ιστορία μας.

Η διεθνής θέση της χώρας αναβαθμίζεται ως ένας πυλώνας σταθερότητας και κέντρο φιλειρηνικών πρωτοβουλιών στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Η χώρα και ο Πρωθυπουργός χαίρουν της εμπιστοσύνης και του σεβασμού της διεθνούς κοινότητας, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών δημιούργησε ένα επιτυχημένο πρότυπο διπλωματίας που το είχε ανάγκη η Ελλάδα. Από αυτή την εξέλιξη ο ελληνικός λαός έχει μόνο οφέλη, σε πολλά επίπεδα.

“Η ΝΔ συστρατεύεται με τους νοσταλγούς της στρατοκρατίας”

Δεν στέκομαι αυτή την ώρα στα λάθη, στις παραλείψεις και στην ολιγωρία των προκατόχων μας. Επισημαίνω όμως ότι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα αυτό, μόνο ως προϊόν τυχοδιωκτισμού μπορεί να θεωρηθεί. Δεν είναι μόνο ότι “εκεί που μας χρωστούσαν, ζητάνε και το βόδι!”. Αλλά και είναι αδιανόητο το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συστρατεύεται με τα κατάλοιπα του ακραίου εθνικισμού και του κάλπικου μεγαλοϊδεατισμού, όπως και τους νοσταλγούς της στρατοκρατίας.

Είναι αδιανόητο επίσης να εγκαταλείπει το μεσαίο μετριοπαθή χώρο, να περιφρονεί τα διεθνή στηρίγματα της χώρας, προωθώντας τη διεθνή της απομόνωση. Και είναι οι ίδιοι που δεν αντιλήφθηκαν παλιότερα αλλά ούτε και τώρα ότι δεν είναι προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων ο διαμελισμός της γειτονικής χώρας. Δεν κατάλαβαν ποιοι θα είχαν όφελος.

Ας μου επιτραπεί να υπενθυμίσω ότι υπηρέτησα επί πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή της άμυνας των Βορειοανατολικών μας συνόρων. Γι αυτό είμαι σήμερα διπλά υπερήφανος και ως Έλληνας πατριώτης και ως μέλος αυτής της κυβέρνησης, επειδή προσφέραμε στον ελληνικό λαό αυτή τη συμφωνία. Ο αληθινός πατριώτης εύκολα απαντά στο ερώτημα: κομματικός τυχοδιωκτισμός ή εθνικό συμφέρον;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας στη σκιά των παραιτήσεων και της κρίσης για τον Τσίπρα – Πολάκης, Δούρου και Παππάς στην Κουμουνδούρου
Οι διαδοχικές αποχωρήσεις των Καλαματιανού, Τσουκνίδα και Καραμέρου, η άρνηση Σπίρτζη να επιστρέψει στη Βουλή και η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής συνθέτουν ένα δύσκολα διαχειρίσιμο σκηνικό
Παύλος Πολάκης
Ο Χρήστος Σπίρτζης δεν αποδέχεται την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν συμμετέχω σε ένα πολιτικό τσίρκο»
Διευκρινίζει επίσης ότι η μη αποδοχή της κοινοβουλευτικής έδρας δεν σχετίζεται με τη συμμετοχή του σε ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος ή σε κάποιο κομματικό σχήμα φωτογραφίζοντας το νέο κόμμα Τσίπρα
Ο Χρήστος Σπίρτζης 9
Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο Διονύσης Καλαματιανός από γραμματέας της ΚΟ και ο Λάμπρος Τσουκνίδας από διευθυντής της Αυγής
«Με την παρούσα επιστολή σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τα καθήκοντα του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Η απόφασή μου είναι συνειδητή και αποτέλεσμα ώριμης σκέψης»
O Διονύσης Καλαματιανός 20
Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» στη Βουλή για την ακρίβεια – «Πυρά» στο ΠΑΣΟΚ και στο βάθος εκλογές
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει έναν 6ετή απολογισμό και να σημειώσει ότι οι οι αυξήσεις και οι φοροελαφρύνσεις που προώθησε η κυβέρνηση κατάφεραν να υπερκαλύψουν τις ανατιμήσεις που μεσολάβησαν
Βουλή