Πολιτική

Τόσκας: Το Πυροσβεστικό Σώμα ήταν ίσως το πιο στρεβλό κομμάτι του Δημοσίου

«Ίσως το πιο στρεβλό κομμάτι του Δημοσίου ήταν το Πυροσβεστικό Σώμα, εξαιτίας του τρόπου που λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε ο Νίκος Τόσκας. Ταυτόχρονα κατήγγειλε ότι χρησιμοποιήθηκε επί δεκαετίες ως κομματικός μηχανισμός .
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον στρεβλό τρόπο που λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια το Πυροσβεστικό Σώμα, περιέγραψε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι χρησιμοποιήθηκε επί δεκαετίες ως κομματικός μηχανισμός, δεν είχε επιχειρησιακό σχεδιασμό, αλλά ούτε και γινόταν σοβαρή εκπαίδευση των στελεχών.

Αναγνώρισε, πάντως, ότι ο προϋπολογισμός του Πυροσβεστικού Σώματος έχει μειωθεί σε σχέση με το 2009, τονίζοντας ωστόσο ότι και την περίοδο που υπήρχαν χρήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν με ορθό τρόπο.

«Το 2009 ο προϋπολογισμός του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν 371 εκατ. ευρώ για αποδοχές και συντάξεις και 81 εκατ. ευρώ για καταναλωτικές και σύνθετες δαπάνες. Σήμερα είναι 301 εκατ. για αποδοχές και συντάξεις και 53 εκατ. καταναλωτικές και σύνθετες δαπάνες.

Τότε που είχαμε πολλά λεφτά πήγαιναν σε μισθώσεις αεροσκαφών για 12 μήνες το χρόνο, ενώ μισθώναμε και για περιόδους που δεν είχαμε φωτιές. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη είναι της δεκαετίας του 1970.

Σοβαρή εκπαίδευση δεν γινόταν. Δείτε τα προηγούμενα χρόνια που οι πυροσβέστες πήγαιναν με κοντομάνικα στις φωτιές και δείτε πως πηγαίνουν τώρα», υπογράμμισε ο κ. Τόσκας.

Τέλος, έδωσε έμφαση στη λειτουργία από φέτος, της σύγχρονης, όπως τη χαρακτήρισε, Σχολής Υπαξιωματικών στην Πτολεμαϊδα και ότι από πέρσι άρχισαν πανελλήνιες εξετάσεις.

«Δεν μπορούμε να λέμε στρεβλό ένα σώμα που ρίχνεται στη φωτιά», αντέτεινε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ, καλώντας την κυβέρνηση να αλλάξει στάση απέναντι σε ένα πυροσβεστικό σώμα που δίνει μάχες κάτω από αντίξοες συνθήκες και κινδυνεύουν ζωές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: 11 μηνύσεις για παράνομα γραφεία διαιτολόγων – διατροφολόγων, εξετάζονται άλλες 36 αναφορές
«Την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκαν από το Σύλλογο 11 μηνύσεις, 2 για παράνομα γραφεία και 9 για παράνομη άσκηση επαγγέλματος μέσω social media» έγραψε ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Παύλος Μαρινάκης: Μπορούμε να καταφέρουμε την αυτοδυναμία, στις εκλογές οι πολίτες συγκρίνουν πραγματικές, χειροπιαστές εναλλακτικές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τοποθετείται για την εξωτερική πολιτική, τις διεθνείς συμμαχίες της Ελλάδας, τη δημοσιονομική στρατηγική και τα μέτρα κατά της ακρίβειας και τη νοοτροπία της νέας γενιάς στην πολιτική
Ο Παύλος Μαρινάκης
ΕΛΑΣ: Πληθωρισμός 5% και νέο μέτωπο για την ακρίβεια – Ζητά μείωση φόρων και πλαφόν στα κέρδη για τα καύσιμα
Με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Σεπτέμβριο, η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη επαναφέρει την πρόταση για ελέγχους στην αγορά, περιορισμό των περιθωρίων κέρδους και μειώσεις φόρων σε καύσιμα και βασικά αγαθά
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Ο Κωνσταντόπουλος του ΠΑΣΟΚ διαψεύδει ότι εξύβρισε και κινήθηκε απειλητικά κατά της Παπαδοπούλου της ΕΛΑΣ – Προαναγγέλλει μηνύσεις
Ο επικεφαλής Αυτοοργάνωσης της Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τους ισχυρισμούς της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Τσίπρα - «Δεν συμβαδίζει ο πολιτικός διάλογος με τη συκοφαντία»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου