Πολιτική

Τόσκας: Το Πυροσβεστικό Σώμα ήταν ίσως το πιο στρεβλό κομμάτι του Δημοσίου

«Ίσως το πιο στρεβλό κομμάτι του Δημοσίου ήταν το Πυροσβεστικό Σώμα, εξαιτίας του τρόπου που λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε ο Νίκος Τόσκας. Ταυτόχρονα κατήγγειλε ότι χρησιμοποιήθηκε επί δεκαετίες ως κομματικός μηχανισμός .
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον στρεβλό τρόπο που λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια το Πυροσβεστικό Σώμα, περιέγραψε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι χρησιμοποιήθηκε επί δεκαετίες ως κομματικός μηχανισμός, δεν είχε επιχειρησιακό σχεδιασμό, αλλά ούτε και γινόταν σοβαρή εκπαίδευση των στελεχών.

Αναγνώρισε, πάντως, ότι ο προϋπολογισμός του Πυροσβεστικού Σώματος έχει μειωθεί σε σχέση με το 2009, τονίζοντας ωστόσο ότι και την περίοδο που υπήρχαν χρήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν με ορθό τρόπο.

«Το 2009 ο προϋπολογισμός του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν 371 εκατ. ευρώ για αποδοχές και συντάξεις και 81 εκατ. ευρώ για καταναλωτικές και σύνθετες δαπάνες. Σήμερα είναι 301 εκατ. για αποδοχές και συντάξεις και 53 εκατ. καταναλωτικές και σύνθετες δαπάνες.

Τότε που είχαμε πολλά λεφτά πήγαιναν σε μισθώσεις αεροσκαφών για 12 μήνες το χρόνο, ενώ μισθώναμε και για περιόδους που δεν είχαμε φωτιές. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη είναι της δεκαετίας του 1970.

Σοβαρή εκπαίδευση δεν γινόταν. Δείτε τα προηγούμενα χρόνια που οι πυροσβέστες πήγαιναν με κοντομάνικα στις φωτιές και δείτε πως πηγαίνουν τώρα», υπογράμμισε ο κ. Τόσκας.

Τέλος, έδωσε έμφαση στη λειτουργία από φέτος, της σύγχρονης, όπως τη χαρακτήρισε, Σχολής Υπαξιωματικών στην Πτολεμαϊδα και ότι από πέρσι άρχισαν πανελλήνιες εξετάσεις.

«Δεν μπορούμε να λέμε στρεβλό ένα σώμα που ρίχνεται στη φωτιά», αντέτεινε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ, καλώντας την κυβέρνηση να αλλάξει στάση απέναντι σε ένα πυροσβεστικό σώμα που δίνει μάχες κάτω από αντίξοες συνθήκες και κινδυνεύουν ζωές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύνθημα εκλογικής μάχης στην ΕΛΑΣ: «Σηκώνουμε τα μανίκια» – Το σχέδιο έως τις γιορτές
Πρώτη τηλεδιάσκεψη του Μίλτου Χατζηγιαννάκη με τις Συντονιστικές Επιτροπές των 59 εκλογικών περιφερειών - Εξορμήσεις Τσίπρα στην περιφέρεια, 500 νέοι τομεακοί υπεύθυνοι και οργανωτικά δίκτυα σε κάθε δήμο
Αλέξης Τσίπρας
Η τηλεθέαση που έκανε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ και η μάχη για την ηγεμονία στην αντιπολίτευση
Η συνέντευξη στον ΣΚΑΪ άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης με κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ - Τι κρύβεται πίσω από τα υψηλά ποσοστά στο σύνολο και το μεγάλο χάσμα στις νεότερες ηλικίες
Ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ
Άδωνις Γεωργιάδης για τον «καβγά» με Βούλγαρη και Χασαπόπουλο: Μπορείτε να με κατηγορείτε όσο θέλετε αλλά ο κόσμος θα κρίνει
«Είπα κάτι παράλογο; Αν μας ενοχλούν οι κομπογιαννίτες δεν πρέπει να μας ενοχλούν παντού; Ή μόνον όπου μας συμφέρει;» γράφει στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 11
Κυριάκος Μητσοτάκης στον «Guardian»: Ας επανενώσουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα – Χρειάζεται πολιτική βούληση και σθένος
«Η επανένωση θα μπορούσε να αποτελέσει το θεμέλιο μίας ευρείας και διαρκούς πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας» τονίζει ο πρωθυπουργός σε άρθρο του στην εφημερίδα «Guardian»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μουσείο της Ακρόπολης 167