Πολιτική

Τουρισμός: Το σχέδιο για διπλασιασμό των επισκεπτών από πέρυσι – Στην Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έμφαση στο άνοιγμα του τουρισμού δίνει η κυβέρνηση, προσδοκώντας μια σημαντικά καλύτερη τουριστική σεζόν από την περσινή.

Ο Πρωθυπουργός σήμερα το απόγευμα μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για να παραβρεθεί στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης Fraport Greece, που θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Από τις νέες εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της συμπρωτεύουσας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες. Θα τονίσει με έμφαση ότι είναι μια ασφαλής χώρα, που τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το «στοίχημα» του τουρισμού

Η προσέλκυση τουριστών, σε ένα δύσκολο καλοκαίρι, το δεύτερο από τότε που ξέσπασε η πανδημία, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, καθώς ο τουρισμός είναι το βασικό μέσο για την ανάταση της οικονομίας.

“Το καλοκαίρι του 2021 είναι πολύ διαφορετικό από το καλοκαίρι του 2020. Πέρυσι ήμασταν στο 25% του 2019, φέτος ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσει το 50%” εκτίμησε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας χτες σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσαν το γερμανικό φόρουμ Hessischer Kreis και η Boston Consulting Group.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι φέτος η χώρα θα έχει περισσότερες απευθείας πτήσεις παρά ποτέ από τις ΗΠΑ και ότι αναμένεται σημαντικό ενδιαφέρον και από την Ευρώπη.

«Προτεραιότητα η ασφάλεια»

Βασικός άξονας στην επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης προς το διεθνές κοινό είναι ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει οποιονδήποτε συμβιβασμό σε ό,τι αφορά την ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό “τρέχει” με γοργούς ρυθμούς την επιχείρηση “εμβολιασμοί των νησιών” και μάλιστα, κατά βάση με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Κάτοικοι, διαμένοντες και οι εποχικοί εργαζόμενοι εκεί, ηλικίας άνω των 18 ετών έχουν πρόσβαση στον εμβολιασμό, προκειμένου να υποδεχτούν με ασφάλεια τους τουρίστες.

Από 1η Ιουνίου το «Πράσινο Διαβατήριο» στους Έλληνες

Η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη από την 1η Ιουνίου να διαθέσει το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού στους πολίτες της που έχουν κάνει τις απαραίτητες δόσεις του εμβολίου.

Παράλληλα ενθαρρύνει και τις υπόλοιπες ηγεσίες των κρατών μελών της Ε.Ε., να τρέξουν όσο πιο σύντομα, και πάντως πριν από το τέλος Ιουνίου, το ψηφιακό ‘Πράσινο πιστοποιητικό”, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των τουριστών.

Παράγοντες της κυβέρνησης εκτιμούν ότι η χώρα μας θα είναι ανάμεσα στις 3 – 4 χώρες που θα βγουν ισχυρές στο τέλος της σεζόν, ενώ ο στόχος της φετινής τουριστικής περιόδου είναι η επιμήκυνση της έως και τα μέσα Νοεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχουμε εντάσεις για το καλώδιο – Δεν χρειάζεται άδεια για να προχωρήσει το έργο»
«Καταρχάς, επειδή είπε ο κύριος Σαμαράς ότι 100 χρόνια η επιστροφή των οστών του Σαμουήλ αποτελεί τον πόθο των Βουλγάρων. Να πούμε ότι τα οστά ανακαλύφθηκαν το 1965»
Παύλος Μαρινάκης
Νέο χτύπημα Σαμαρά κατά της ΝΔ, ανήμερα των γενεθλίων της - «Τους πήρε το ποτάμι, αυτή τη φορά δεν μπορούν να το μπαζώσουν»
Η καυστική συζήτηση με τον Νίκο Τσούτσια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη δημιουργία νέου κόμματος, την ακρίβεια και το «μπάζωμα» μετά την παρέμβασή του για την επιστροφή των οστών του τσάρου Σαμουήλ στη Βουλγαρία
Αντώνης Σαμαράς
259
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τη Δευτέρα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών στην Κρήτη» – Η παγκόσμια κρίση να μη γίνει αδιέξοδο για τα ελληνικά νοικοκυριά
Στο τέλος της ανάρτησής του αναφέρθηκε και στα 52 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας «Είμαστε περήφανοι για τις ιδέες, τις αξίες και τη διαδρομή μας που ξεκινούσε σαν σήμερα, στις 4 Οκτωβρίου του 1974»
Μητσοτάκης, ΝΔ 172