Πολιτική

Τουρισμός: Το σχέδιο για διπλασιασμό των επισκεπτών από πέρυσι – Στην Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έμφαση στο άνοιγμα του τουρισμού δίνει η κυβέρνηση, προσδοκώντας μια σημαντικά καλύτερη τουριστική σεζόν από την περσινή.

Ο Πρωθυπουργός σήμερα το απόγευμα μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για να παραβρεθεί στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης Fraport Greece, που θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Από τις νέες εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της συμπρωτεύουσας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες. Θα τονίσει με έμφαση ότι είναι μια ασφαλής χώρα, που τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το «στοίχημα» του τουρισμού

Η προσέλκυση τουριστών, σε ένα δύσκολο καλοκαίρι, το δεύτερο από τότε που ξέσπασε η πανδημία, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, καθώς ο τουρισμός είναι το βασικό μέσο για την ανάταση της οικονομίας.

“Το καλοκαίρι του 2021 είναι πολύ διαφορετικό από το καλοκαίρι του 2020. Πέρυσι ήμασταν στο 25% του 2019, φέτος ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσει το 50%” εκτίμησε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας χτες σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσαν το γερμανικό φόρουμ Hessischer Kreis και η Boston Consulting Group.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι φέτος η χώρα θα έχει περισσότερες απευθείας πτήσεις παρά ποτέ από τις ΗΠΑ και ότι αναμένεται σημαντικό ενδιαφέρον και από την Ευρώπη.

«Προτεραιότητα η ασφάλεια»

Βασικός άξονας στην επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης προς το διεθνές κοινό είναι ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει οποιονδήποτε συμβιβασμό σε ό,τι αφορά την ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό “τρέχει” με γοργούς ρυθμούς την επιχείρηση “εμβολιασμοί των νησιών” και μάλιστα, κατά βάση με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Κάτοικοι, διαμένοντες και οι εποχικοί εργαζόμενοι εκεί, ηλικίας άνω των 18 ετών έχουν πρόσβαση στον εμβολιασμό, προκειμένου να υποδεχτούν με ασφάλεια τους τουρίστες.

Από 1η Ιουνίου το «Πράσινο Διαβατήριο» στους Έλληνες

Η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη από την 1η Ιουνίου να διαθέσει το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού στους πολίτες της που έχουν κάνει τις απαραίτητες δόσεις του εμβολίου.

Παράλληλα ενθαρρύνει και τις υπόλοιπες ηγεσίες των κρατών μελών της Ε.Ε., να τρέξουν όσο πιο σύντομα, και πάντως πριν από το τέλος Ιουνίου, το ψηφιακό ‘Πράσινο πιστοποιητικό”, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των τουριστών.

Παράγοντες της κυβέρνησης εκτιμούν ότι η χώρα μας θα είναι ανάμεσα στις 3 – 4 χώρες που θα βγουν ισχυρές στο τέλος της σεζόν, ενώ ο στόχος της φετινής τουριστικής περιόδου είναι η επιμήκυνση της έως και τα μέσα Νοεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας υποδέχτηκε τον πρόεδρο του Παναμά – Μάριος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Μελισσανίδης και Νίκος Τσάκος στο γεύμα στο Προεδρικό
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε γεύμα στον πρόεδρο του Παναμά Χοσέ Ραούλ Μουλίνο, στο οποίο έδωσαν το παρών μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και παράγοντες της ναυτιλίας
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας με τον πρόεδρο του Παναμά
Ανακατατάξεις και στη Βουλή μετά τη διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, δεύτερη δύναμη οι ανεξάρτητοι με 39 βουλευτές – Έρχεται η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ
Η ίδρυση της ΕΛΑΣ από τον Αλέξη Τσίπρα δεν αποκλείεται να προκαλέσει και δεύτερο κύμα αποχωρήσεων, αυτή τη φορά από την Κουμουνδούρου
Πέτη Πέρκα 7
Σακελλαρίδης για αποχωρήσεις από τη Νέα Αριστερά: Η διέξοδος προς τον Τσίπρα είναι σαν να πουλάμε καθρεφτάκια στους ιθαγενείς
Ο γραμματέας και προεδρεύων του κόμματος έκανε λόγο για αναμενόμενη κίνηση, συνδέοντας την ευθέως με την ίδρυση του κόμματος του πρώην πρωθυπουργού
Γαβριήλ Σακελλαρίδης 10