Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τουρκικά ΜΜΕ για Κυριάκο Μητσοτάκη: Ο «Krizotakis» προκαλεί κρίσεις στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας

Μητσοτάκης Ερντογάν

Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπούν για ακόμα μια φορά οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με την Άγκυρα να επιμένει στην επιθετική ρητορική της. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στα τελευταία δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες. 

Εκτός από τις γενικές αναφορές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ένταση που υπάρχει το τελευταίο διάστημα, στο στόχαστρο των τουρκικών ΜΜΕ βρίσκονται σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου του 2022, επίσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Φιλοκυβερνητικές εφημερίδες έχουν μάλιστα εξαπολύσει προσωπικές επιθέσεις, με πιο χαρακτηριστική αυτή της Yeni Safak. Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας φιλοξενείται άρθρο με τίτλο «Krizotakis», κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προκαλεί κρίσεις στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας. Παράλληλα, εκτοξεύει πυρά και κατά της  Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι τα τελευταία 15 χρόνια Έλληνες πρόεδροι, πρωθυπουργοί, υπουργοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι πηγαίνουν στα νησιά που βρίσκονται …υπό κατοχή και αυξάνουν και τις ασκήσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι τα δημοσιεύματα και σε άλλες τουρκικές εφημερίδες, ενισχύοντας την διατήρηση του τεταμένου κλίματος ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα. Η εφημερίδα Aksam φιλοξενεί ρεπορτάζ με τίτλο «η απάντηση που έδωσε η Τουρκία στον Νότη Μηταράκη για το μεταναστευτικό». Από την πλευρά της, η Hurriyet επικρίνει την Ελλάδα και τη Δύση για το προσφυγικό, ενώ αναφέρεται σε μια έκθεση του ΟΗΕ που κατηγορεί την Ελλάδα για επαναπροωθήσεις. 

Γιατί στοχοποιούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την ίδια ώρα, το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global, ανέφερε την Δευτέρα (21.06.2022) ότι «αν και έχει μειωθεί η ένταση στη γραμμή Αθήνας- Άγκυρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε σταματάει τις προσπάθειες να διεκδικεί διεθνή υποστήριξη απέναντι στην Τουρκία. Βέβαια τη μείωση της έντασης την αναφέρουμε από τη μείωση του τόνου των δηλώσεων. Όπως ξέρετε θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε στις Βρυξέλλες, όπως και μετά η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη και εκεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα καταγγείλει την Τουρκία».  

Τα τουρκικά ΜΜΕ, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στοχοποιούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί φοβούνται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα «καταγγείλει» την Τουρκία τόσο στη Σύνοδο της Ε.Ε και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπως έκανε και στην ομιλία του στο Κογκρέσο. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις