Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Τους πήρε το… ποτάμι στο ΚΙΝ.ΑΛ. – Τσακώνονται για τον… ΣΥΡΙΖΑ, Γεννηματά – Ραγκούσης

Ραγκούσης Γεννηματά Κίνημα Αλλαγής
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Μια… ωραία ατμόσφαιρα στο Κίνημα Αλλαγής, μόλις μερικές μέρες μετά την οριστική αποχώρηση του Ποταμιού. Αυτή τη φορά ο τσακωμός γίνεται με “δεδομένα” ΠΑΣΟΚ, αφού μαλώνουν ο Γιάννης Ραγκούσης με τη Φώφη Γεννηματά κι άλλους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Μπερδεμένο είπατε; Όχι ακριβώς. Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Και ας ξεκινήσουμε απ’ όσα είπε ο Γιάννης Ραγκούσης στην εκπομπή «Τώρα» του ΣΚΑΙ για το Κίνημα Αλλαγής και στα οποία του απάντησε η Φώφη Γεννηματά δια… αντιπροσώπου και βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ).

Ο Γιάννης Ραγκούσης (σ.σ. που είχε βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής) μίλησε, μεταξύ πολλών άλλων, για τους “καμμένους” της εποχής του 2009 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που έλεγαν ότι το Μνημόνιο πρέπει να αντιμετωπιστεί στο δρόμο και σήμερα «είναι βουλευτές και ευρωβουλευτές». Εδώ “κολλάνε” οι αντιδράσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εκ ΠΑΣΟΚ προερχόμενοι που θα δούμε παρακάτω.

Ραγκούσης: Η κα Γεννηματά δεν έχει λευκή επιταγή

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση στην επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής για τη στάση της στη συμφωνία για το Σκοπιανό. Χαρακτήρισε την ενδιάμεση συμφωνία χειρότερη από τη σημερινή και εγκάλεσε τη Φώφη Γεννηματά γιατί, όπως είπε, πήγε κόντρα στην πλειοψηφία του Πολιτικού Συμβουλίου.

Τόνισε πως της ασκεί κριτική γιατί δεν έπρεπε να πάρει αυτή τη θέση. Πως ηγείται μεν του Κινήματος Αλλαγής αλλά δεν έχει λευκή επιταγή. Είναι μεν νικήτρια των εσωκομματικών εκλογών, όμως δεν έχει πάρει το 58% αλλά το 42%. Άρα, όπως είπε, είναι μειοψηφία, η μεγαλύτερη μεν, μειοψηφία δε. «Δεν υπάρχει πιο αντιδημοκρατική, σοκαριστική απόφαση μιας ηγέτιδος, την οποία όλοι την περιβάλαμε με εμπιστοσύνη, να διορίζει ένα εξαμελές Πολιτικό Συμβούλιο και στην πρώτη διαφωνία (…) που βρέθηκε αντιμέτωπη με τους 5 από τους 6 να λέει εγώ το καταργώ αυτό το όργανο».

«Νιώθω οργή για όσα συμβαίνουν στο Κίνημα Αλλαγής και για αυτά ευθύνεται η ίδια η κα Γεννηματά», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης. Και όταν ρωτήθηκε αν θα “πάει” στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Πώς να με δείτε στον ΣΥΡΙΖΑ; Είμαι και παραμένω στο Κίνημα Αλλαγής και αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έρθουμε σε επαφή με τη βάση μας, από την οποία έχουμε αποκοπεί ειδικά όσο υπό την ηγεσία της κας Γεννηματά πηγαίνουμε προς τον κ. Μητσοτάκη…».

Γεννηματά δια… εκπροσώπου: Δεν ασχολούμαστε

Η αντίδραση από την πλευρά της Φώφης Γεννηματά ήρθε μέσω του εκπροσώπου του ΚΙΝ.ΑΛ., Παύλου Χρηστίδη. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε πως «εδώ και καιρό στο Κίνημα Αλλαγής δεν ασχολούμαστε με τον κ. Ραγκούση όπως και εκείνος δεν ασχολείται με το Κίνημα Αλλαγής. Έχει κάνει την επιλογή του και συμπεριφέρεται ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε αυτή τη δήλωση ήρθε η απάντηση από τον Γιάννη Ραγκούση μέσω ανάρτησής του στη σελίδα του στο Facebook. Μόνο που εκείνος δεν απάντησε στον Παύλο Χρηστίδη αλλά απευθύνθηκε στη Φώφη Γεννηματά. Από την οποία ζήτησε να κατανοήσει ότι δεν συμπεριφέρεται ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά του Κινήματος Αλλαγής. Και πως απλώς ο ίδιος αρνείται να τον καταστήσει (η Φώφη Γεννηματά) «υπάλληλο» του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αγαπητή Φώφη, απαντώντας στην ανακοίνωσή σου θα ήθελα σε παρακαλώ να κατανοήσεις ότι δεν συμπεριφέρομαι ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ-στο οποίο παραμένω-ο οποίος απλώς αρνούμαι να με καταστήσεις κι εμένα υπάλληλο του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη κι υπεργολάβο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη».

Τα tweets της… οργής

Αντίδραση στα όσα είπε ο Γιάννης Ραγκούσης δεν ήρθε μόνο από τον εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής αλλά και από βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο πρώτος επιτέθηκε στον πρώην υπουργό για όσα είπε περί βουλευτών και ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ που το 2009 έπαιζαν εσωκομματικό παιχνίδι στις πλάτες της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. «Ο κ. Ραγκούσης στο Σκάι χαρακτήρισε άθλιους ορισμένους βουλευτές της ΔΗΣΥ; Του επιστρέφουμε ΑΤΟΦΙΟ τον χαρακτηρισμό και τον ρωτώ: Γιάννη πότε συναντήθηκες με τον Τσίπρα;» έγραψε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Πιο ειρωνικός ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που αναφέρθηκε στον Γιάννη Ραγκούση ως «Γιάννη της Πάρου». Έγραψε: «Με ρωτάτε γιατί δεν διαγράφουμε τον Γιάννη της Πάρου! Η απάντηση είναι ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να διαγράφουμε στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις