Πολιτική

Του Μαρκ Τουέιν το κάγκελο! Άγρια κόντρα με τσιτάτα μεταξύ ΝΔ και Τσακαλώτου

Η ΝΔ εδώ και 48 ώρες έχει εκδώσει πολιτικό amber alert μιλώντας για την εξαφάνιση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά το Eurogroup της Δευτέρας. Τον κατηγορούν ότι είναι εξαφανισμένος και θέλουν να προσδώσουν και άρωμα σύγκρουσης μέσα στην κυβέρνηση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποφάσισε να απαντήσει στη ΝΔ μέσω της Εφημερίδας των Συντακτών με μια ρήση του Μαρ Τουέιν.

«Δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας στα όσα διακινούνται. Οι φήμες για τον θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές» σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τα όσα αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ για «περίεργη αφωνία» του ίδιου και του Γιώργου Χουλιαράκη μετά το Eurogroup.

Η φράση «οι φήμες για το θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές» ανήκει στον Μάρκ Τουέιν. Ο σπουδαίος Αμερικανός συγγραφέας είχε επιλέξει να απαντήσει με αυτόν τον τρόπο όταν το 1897 βρετανική εφημερίδα τον… “πέθανε” και είχε γράψει ακόμα και τον επικήδειο για το θάνατό του!

Εκτός από τη ΝΔ που με επίσημη ανακοίνωση κάλεσε τον κ. Τσακαλώτο να μην κάνει πως δεν καταλαβαίνει ελληνικά, ήρθε και ένα tweet από τον Βασίλη Κικίλια κι αυτό με Μαρκ Τουέιν.

«Ο κ. Τσακαλώτος θα πρέπει, επιτέλους, να πάψει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει καλά τα ελληνικά. Του επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, το ερώτημα για ποιο λόγο δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για το τι συζητήθηκε για τη χώρα μας στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Και ο κ. Κικίλιας: «Αφού αρέσει στον κ.Τσακαλώτο ο Μάρκ Τουέιν, ας διαβάσει και αυτή τη ρήση του: “Όταν έχεις αμφιβολίες, πες την αλήθεια”.

Τα πρωτοσέλιδα

Όλα αυτά την ώρα που δυο πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Πέμπτης (23.02.2017) δίνουν συνέχεια στο θέμα Τσακαλώτου και τις εσωτερικές τριβές στην κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά δυο από αυτά: το ένα στο Ποντίκι, που εμφανίζει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ως… χαρταετό της Καθαράς Δευτέρας τον οποίο κρατά ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και έχει τίτλο «Στον… αέρα ο Τσακαλώτος» και το δεύτερο της εφημερίδας Τα Νέα.

«Η εκκωφαντική σιωπή του Ευκλείδη Τσακαλώτου» είναι ο τίτλος της εφημερίδας, που κάνει λόγο για αναταράξεις σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ και συγκρούσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γιώργο Χουλιαράκη και τον Νίκο Παππά. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το γεγονός πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ούτε δήλωση μετά το Eurogroup έκανε, ούτε το ΥΠΟΙΚ έβγαλε ανακοίνωση για όσα έγιναν στις Βρυξέλλες, ούτε καν μια άτυπη ενημέρωση μέσω «άτυπων κύκλων», ερμηνεύεται ως ένδειξη απόστασης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του στενού κυβερνητικού πυρνήνα.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας μάλιστα αναφέρει ότι στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε να έχει «διεκπεραιωτική στάση» και κάποιοι υποστήριξαν ότι ήταν «βαρύς και δύσθυμος». Δεν έλειψαν, συνεχίζει η εφημερίδα, οι εντάσεις ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και του Γιώργο Χουλιαράκη αλλά και με τον Νίκο Παππά. Πηγή, μάλιστα, αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του.

Υπάρχουν επίσης και ορισμένοι που υποστηρίζουν πως υπήρξαν και τριβές ανάμεσα σε Ευκλείδη Τσακαλώτο και Δημήτρη Τζανακόπουλο και όλα αυτά παρουσία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έμεινε ουδέτερος σε αυτούς τους καυγάδες. «Άνθρωποι που ήταν παρόντες αντελήφθησαν – όπως επί λέξει το θέτουν- μια “επιτηδευμένη ουδετερότητα” του Αλέξη Τσίπρα σε αυτούς τους καυγάδες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καρφιά από το κόμμα Καρυστιανού για τον ΔΣΑ: «Ακύρωσαν την εκδήλωση μέσα στα μεσάνυχτα, αναμένουμε την επίσημη αιτιολογία»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» καταγγέλλει παρέμβαση συνδικαλιστών δικηγόρων που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μετά την αναδίπλωση για την παραχώρηση αίθουσας
Μαρία Καρυστιανού
Ο Μάκης Βορίδης πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Πώς ψήφισαν τα κόμματα
Με 25 ψήφους ο Μάκης Βορίδης εκλέχθηκε πρόεδρος της Επιτροπής. Η Ευαγγελία Λιακούλη από το ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε αντιπρόεδρος και ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ γραμματέας
Το προεδρείο της Επιτροπής της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Επιμένει ο Θεοχάρης για Σαμαρά: «Δεν ήταν δικός μου ο όρος ακροδεξιός, απλώς συμφώνησα»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών επανήλθε στον χαρακτηρισμό για τον πρώην πρωθυπουργό, απέκλεισε πολιτικό κενό δεξιά της ΝΔ και άφησε αιχμές περί «προσωπικών κινήτρων» πίσω από τα σενάρια νέου κόμματος
Σαμαράς και Θεοχάρης
Ο ΔΣΑ αρνείται στην Καρυστιανού αίθουσα, που αρχικά έδωσε, για εκδήλωση – Το παρασκήνιο με την αφίσα και τις υπογραφές
Από την πλευρά της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» εκφράστηκε έντονη δυσφορία, με στελέχη του κόμματος να υποστηρίζουν ότι η συζήτηση αφορά αποκλειστικά τη Δικαιοσύνη
Μαρία Καρυστιανού 9
Μαρινάκης: Αυτονόητος ο σεβασμός Μητσοτάκη σε Σαμαρά και Καραμανλή, αλλά η κριτική τους δεν είναι πάντα δίκαιη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στα σενάρια για νέο κόμμα από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και απορρίπτει τα σενάρια αλλαγής πρωθυπουργού «στα γραφεία και στα καφέ»
Παύλος Μαρινάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εγώ ήξερα ότι το δίπλωμα στο παίρνουν όταν παραβιάζεις τον ΚΟΚ και όχι όταν χάνεις τις εκλογές
«Άλλοι αριθμοί, αλλά σε άλλες συνθήκες. Που είναι το success story; Μιλάω με αριθμούς. Οι φόροι ελαφρύνθηκαν. Ναι, αλλά για μια ελίτ. Για ένα 10% των Ελλήνων»
Αλέξης Τσίπρας 50