Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Του Μαρκ Τουέιν το κάγκελο! Άγρια κόντρα με τσιτάτα μεταξύ ΝΔ και Τσακαλώτου

Του Μαρκ Τουέιν το κάγκελο! Άγρια κόντρα με τσιτάτα μεταξύ ΝΔ και Τσακαλώτου

Η ΝΔ εδώ και 48 ώρες έχει εκδώσει πολιτικό amber alert μιλώντας για την εξαφάνιση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά το Eurogroup της Δευτέρας. Τον κατηγορούν ότι είναι εξαφανισμένος και θέλουν να προσδώσουν και άρωμα σύγκρουσης μέσα στην κυβέρνηση.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποφάσισε να απαντήσει στη ΝΔ μέσω της Εφημερίδας των Συντακτών με μια ρήση του Μαρ Τουέιν.

«Δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας στα όσα διακινούνται. Οι φήμες για τον θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές» σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τα όσα αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ για «περίεργη αφωνία» του ίδιου και του Γιώργου Χουλιαράκη μετά το Eurogroup.

Η φράση «οι φήμες για το θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές» ανήκει στον Μάρκ Τουέιν. Ο σπουδαίος Αμερικανός συγγραφέας είχε επιλέξει να απαντήσει με αυτόν τον τρόπο όταν το 1897 βρετανική εφημερίδα τον… “πέθανε” και είχε γράψει ακόμα και τον επικήδειο για το θάνατό του!

Εκτός από τη ΝΔ που με επίσημη ανακοίνωση κάλεσε τον κ. Τσακαλώτο να μην κάνει πως δεν καταλαβαίνει ελληνικά, ήρθε και ένα tweet από τον Βασίλη Κικίλια κι αυτό με Μαρκ Τουέιν.

«Ο κ. Τσακαλώτος θα πρέπει, επιτέλους, να πάψει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει καλά τα ελληνικά. Του επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, το ερώτημα για ποιο λόγο δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για το τι συζητήθηκε για τη χώρα μας στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Και ο κ. Κικίλιας: «Αφού αρέσει στον κ.Τσακαλώτο ο Μάρκ Τουέιν, ας διαβάσει και αυτή τη ρήση του: “Όταν έχεις αμφιβολίες, πες την αλήθεια”.

Τα πρωτοσέλιδα

Όλα αυτά την ώρα που δυο πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Πέμπτης (23.02.2017) δίνουν συνέχεια στο θέμα Τσακαλώτου και τις εσωτερικές τριβές στην κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά δυο από αυτά: το ένα στο Ποντίκι, που εμφανίζει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ως… χαρταετό της Καθαράς Δευτέρας τον οποίο κρατά ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και έχει τίτλο «Στον… αέρα ο Τσακαλώτος» και το δεύτερο της εφημερίδας Τα Νέα.

«Η εκκωφαντική σιωπή του Ευκλείδη Τσακαλώτου» είναι ο τίτλος της εφημερίδας, που κάνει λόγο για αναταράξεις σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ και συγκρούσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γιώργο Χουλιαράκη και τον Νίκο Παππά. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το γεγονός πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ούτε δήλωση μετά το Eurogroup έκανε, ούτε το ΥΠΟΙΚ έβγαλε ανακοίνωση για όσα έγιναν στις Βρυξέλλες, ούτε καν μια άτυπη ενημέρωση μέσω «άτυπων κύκλων», ερμηνεύεται ως ένδειξη απόστασης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του στενού κυβερνητικού πυρνήνα.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας μάλιστα αναφέρει ότι στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε να έχει «διεκπεραιωτική στάση» και κάποιοι υποστήριξαν ότι ήταν «βαρύς και δύσθυμος». Δεν έλειψαν, συνεχίζει η εφημερίδα, οι εντάσεις ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και του Γιώργο Χουλιαράκη αλλά και με τον Νίκο Παππά. Πηγή, μάλιστα, αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του.

Υπάρχουν επίσης και ορισμένοι που υποστηρίζουν πως υπήρξαν και τριβές ανάμεσα σε Ευκλείδη Τσακαλώτο και Δημήτρη Τζανακόπουλο και όλα αυτά παρουσία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έμεινε ουδέτερος σε αυτούς τους καυγάδες. «Άνθρωποι που ήταν παρόντες αντελήφθησαν – όπως επί λέξει το θέτουν- μια “επιτηδευμένη ουδετερότητα” του Αλέξη Τσίπρα σε αυτούς τους καυγάδες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε