Πολιτική

Τούρτα γενεθλίων με … γκρίνια στο Μαξίμου

Σε λίγες μέρες η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά κλείνει ένα χρόνο στη διακυβέρνηση της χώρας και οι εκτιμήσεις και τα σενάρια για το μέλλον της θα φουντώσουν, καθώς η πορεία από το "Grexit" στο..."Success Story" προκαλεί αναταράξεις που απειλούν τη συνοχή της κυβέρνησης και τη συνέχιση του πρωτόγνωρου πράγματι πολιτικού εγχειρήματος για τη χώρα μας.

Τα γενέθλια πιθανόν να γιορταστούν στην προσεχή σύσκεψη των 3 αρχηγών με μια τούρτα που θα έχει ένα κεράκι, ωστόσο το κλίμα που διαμορφώνεται στην κοινωνία κόντρα στην επικοινωνιακή θεωρία του “success story” δεν αφήνει περιθώρα για πανηγυρισμούς και εφησυχασμό.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επιχειρούν να αναδείξουν τις αξιακές και ιδεολογικές διαφορές με τη ΝΔ σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τους εναπομείναντες ψηφοφορόρους τους οτι δεν πούλησαν τη ψυχή τους στη Δεξιά!

Αντιρατσιστικό, απολύσεις, ανεργία, αποκρατικοποιήσεις, ρυθμίσεις και μέτρα για τους ασθενέστερους και τους  υπερχρεωμένους αποτελούν το τείχος που ορθώνουν η Ιπποκρατους και η Αγίου Κωνσταντίνου με τα στελέχη των δύο πλευρών να θέτουν επί τάπητος την ίδια τη Προγραμματική Συμφωνία της κυβέρνησης αλλά και τη λειτουργία της
κυβέρνησης.

Το μήνυμα είναι σαφές προς το Μαξίμου: Λιτότητα τέλος. Ανάπτυξη, Εργασία και Μεταρρυθμίσεις εδώ και τώρα γιατί δεν αρκούν μόνο τα δημοσιονομικά μέτρα ώστε να βγει η χώρα από την κρίση.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πάντως απολαμβάνει τα κολακευτικά σχόλια από εταίρους, δανειστές, αγορές, και εσχάτως την άνοδο των ποσοστών του ιδίου και της ΝΔ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ανησυχεί ωστόσο ότι η δημοσκοπική καθίζηση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ απείλει τη συνοχή της κυβέρνησης και την πολιτική σταθερότητα, αν και συνεργάτες του εισηγούνται ακόμη και εκλογές!

Η άφιξη μάλιστα της τρόικας αναμένεται να οξύνει το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης καθώς στο μέτωπο των απολύσεων οι στόχοι που έχουν τεθεί για τέλος Ιουνίου δεν φαίνεται ότι μπορούν να επιτευχθούν συνεπώς και τα αιτήματα όπως μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση μάλλον θα μπουν από το ένα αυτί της τρόικας και θα βγουν από το άλλο.

Σοβαρές είναι οι επιφυλάξεις από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ κυρίιως και στο μέτωπο των αποκρατικσοποιήσεων με υον Φώτη Κουβέλη να δηλώνει με κατηροηματικό τρόπο από τη Θεσσαλονίκη ότι διαφωνεί και θα αντισταθεί στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Ο κ.Σαμαράς φαίνεται να ελέγχει την κατάσταση έχοντας και το χαρτί του ανασχηματισμού στα χέρια του, ο οποίος πιθανολογείται μετά το συνέδριο της ΝΔ στα τέλη Ιουνίου το αργότερο τον Σεπτέμβριο, αν και το μοίρασμα
θέσεων στη λογική του 4-2-1 δεν μπορεί να αμβλύνει την έντονη αντιπαράθεση που υπάρχει υπογείως μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το ποιος θα έχει την ηγεμονία στο χώρο της κατκερματισμένης κεντροαριστερά, αλλά και για τις σχέσεις των δύο με το Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε επίσης:

Το έγγραφο φωτιά που “καιεί” τον Γ. Παπακωνσταντίνου – Πώς η λίστα Λαγκάρντ ήρθε στην Ελλάδα – Τι αποκάλυψε ο πρέσβης μας στο Παρίσι

Προσπαθεί να τα μαζέψει ο Σκορδάς – “Καμία αλλαγή για την αναστολή πλειστηριασμών α’ κατοικίας”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά περιδίνησης: Αιχμές, εσωστρέφεια και στο βάθος το συνέδριο του Μαρτίου
Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, που εκτιμούν ότι η ήττα δεν είναι ένα σενάριο με λίγες πιθανότητες. Ειδικά από τη στιγμή που τον πήχη έχει βάλει αρκετά ψηλά ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Γερουλάνος
Κυριάκος Μητσοτάκης για τη χάλκινη εθνική ομάδα πόλο: Είμαστε συγκινημένοι και υπερήφανοι, θερμά συγχαρητήρια
«Σας ευχαριστούμε!», καταλήγει στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο πρωθυπουργός για την ιστορική διάκριση της εθνικής πόλο ανδρών να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης 8
Λευκός καπνός στην αυλαία του Συνεδρίου της Νέας Αριστεράς - Συμβιβασμός στο παρά 1' της ρήξης Χαρίτση και Σακελλαρίδη
Με 16 ψηφοδέλτια κατά, 20 λευκά και όλα τα άλλα υπέρ, πέρασε η απόφαση, που προβλέπει συμφωνία σε προσανατολισμό λαϊκού μετώπου, το οποίο ήταν και το ζητούμενο για την πλευρά Χαρίτση
Στιγμιότυπο από τις εργασίες της τελευταίας ημέρας του Προγραμματικού Συνεδρίου της Νέας Αριστεράς 15