Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

«Τρέχουν» στην κυβέρνηση για διοικήσεις οργανισμών, ανεξάρτητων Αρχών και την ηγεσία του Αρείου Πάγου

«Τρέχουν» στην κυβέρνηση για διοικήσεις οργανισμών, ανεξάρτητων Αρχών και την ηγεσία του Αρείου Πάγου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με ανεξάρτητες Αρχές, διοικήσεις οργανισμών και βέβαια την ηγεσία του Αρείου Πάγου, κλείνει τα επόμενα 24ωρα η κυβέρνηση.

Βούληση είναι έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες για σειρά περιπτώσεων, πάντοτε με κριτήριο την πραγματική ανεξαρτησία και αποκομματικοποίηση των Αρχών, των οργανισμών και της Δικαιοσύνης, όπως μεταδίδουν από το Μαξίμου.

Όπως έλεγαν στο newsit.gr κυβερνητικές πηγές, θέμα ημερών ή και ωρών είναι, για παράδειγμα, η ανακοίνωση του νέου επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη θέση της Βασιλικής Θάνου. Το πρόσωπο έχει ήδη επιλεγεί, αλλά κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό από το Μαξίμου κι αναμένεται να διοριστεί και τυπικά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ύστερα από την ακρόασή του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Οι ίδιες πηγές έλεγαν πάντως ότι το πρόσωπο αυτό θεωρείται υπερκομματικό και γι’ αυτό το λόγο θα προκαλέσει αίσθηση.

Την ίδια στιγμή, αύριο ξεκινούν στη Βουλή οι διαδικασίες για τον ορισμό της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου. Όπως είναι γνωστό, μετά την άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να προσυπογράψει τα Προεδρικά Διατάγματα που είχε φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση πριν από την τυπική λήξη της θητείας της προηγούμενης ηγεσίας του Ανώτατου Αναιρετικού Δικαστηρίου, όλα ξεκινούν ουσιαστικά από την αρχή. Και για το θέμα αυτό κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο newsit.gr ότι θα τηρηθεί η επετηρίδα και η τελική επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης θα γίνει με βάση αυτήν.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν και οι διαδικασίες για τον ορισμό νέας διοίκησης στην ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Την ερχόμενη Δευτέρα λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων και η περίπτωση του ΑΠΕ είναι η πιο απλή, καθώς ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα οριστούν με απόφαση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα. Η περίπτωση της ΕΡΤ, ωστόσο, είναι πιο σύνθετη, καθώς, ανεξαρτήτως της τυπικής διαδικασίας της υποβολής υποψηφιοτήτων, τα πρόσωπα που προτείνει η κυβέρνηση (Κωνσταντίνος Ζούλας για πρόεδρος και Γιώργος Γαμπρίτσος για διευθύνων σύμβουλος) θα πρέπει να περάσουν από την ακρόαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής πριν αναλάβουν καθήκοντα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις