Πολιτική

“Τριγμοί” στην συγκυβέρνηση! Προβληματισμένοι οι ΑΝΕΛ, “μήνυμα” Καμμένου!

Προβληματισμό στους ΑΝΕΛ προκαλεί η διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου και του προσωπικού της Αρχής.

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, κατά τη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου στην επιτροπή Οικονομικών είπε πως διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με την επίμαχη διάταξης διευκρινίζοντας πάντως πως «δεν λέμε πως δεν θα το ψηφίσουμε αλλά να το συζητήσουμε πρώτα με τον υπουργό και να δούμε μήπως δημιουργούμε κάποιο “δεδικασμένο” ή να δούμε και το ύψος αυτής της κάλυψης…».

Ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης, θέλοντας να «κλείσει» ένα καυτό θέμα μεταξύ της κυβέρνησης και των Θεσμών, οι οποίοι έχουν αξιώσει την θέσπιση αυτής της διάταξης ανέφερε πως « ο αρκετοί μέχρι τώρα ομιλητές από κόμματα έχουν αναφερθεί στο θέμα αυτό. Εμείς δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό. Ο νόμος του 2011 που αφορά την Επιτροπή Ανταγωνισμού αφορά όλες τις ανεξάρτητες αρχές και προβλέπει την ίδια διαδικασία. Μόνο στο νόμο του 2011 δεν υπήρχε όριο για τα ποσά των δικαστικών εξόδων, ενώ εδώ τίθεται το έως και το 6απλάσιο των τιμών που προβλέπει ο Κώδικας Δικηγόρων. Δεν προστατεύουμε ούτε την παρούσα ούτε την επόμενη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ» και επισήμανε πως επίσης στην διάταξη προβλέπεται ενισχυτικά πως εάν υπάρξει άλλη αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση τότε τα χρήματα αυτά είναι υποχρεωμένος να τα επιστρέψει και τόνισε πως ο στόχος είναι να προστατευτεί η ανεξαρτησία των Αρχών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αντόνιο Κόστα: Σταθερότητα, ανάπτυξη και ανθεκτικότητα οι προτεραιότητες
Όπως αναφέρει ο Έλληνας πρόεδρος του Eurogroup, εξετάστηκε, επίσης, ο τρόπος με τον οποίο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Eurogroup μπορούν να εμβαθύνουν περαιτέρω την καθιερωμένη συνεργασία τους
Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα
Ο Πολάκης επιτέθηκε στον Πιερρακάκη και του ευχήθηκε να αποτύχει στο έργο του στο Eurogroup
«Από την ΠΑΣΠ της ΑΣΟΕ ,στην αυλή του Σημίτη, μετά στο γραφείο του Παπανδρέου και ύστερα στην άυλη του Βενιζέλου κλείνοντας τον πασοκικό του κύκλο ανέλιξης», γράφει μεταξύ άλλων
Ο Πολάκης επιτέθηκε στον Πιερρακάκη και του ευχήθηκε να αποτύχει στο έργο του στο Eurogroup 23
Παύλος Μαρινάκης: «Η Ελλάδα του φραπέ ανήκει στο παρελθόν» – «Ο κ. Ανδρουλάκης πήγε να παίξει το παιχνίδι της κουμπαριάς»
«Τουλάχιστον ας πάρει το μάθημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τη σημερινή ημέρα, ότι πολιτική με οικογενειακή ή ευθύνη της κουμπαριάς δεν γίνεται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης