Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

“Τριγμοί” στον ΣΥΡΙΖΑ! Παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή με “καρφάρες” ο Σταύρος Κοντονής

Κοντονής

Παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Κοντονής, διαφωνώντας για τις αλλαγές του ποινικού κώδικα που πέρασε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος στον ANT1, πήρε αυτήν την απόφαση αφού εντόπισε προβλήματα στον ποινικό κώδικα με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όπως είπε μάλιστα, το δικαστήριο δε θα επιβάλλει ποινές λόγω συγκεκριμένων διατάξεων.

Ο Σταύρος Κοντονής συνέχισε, λέγοντας πως η μετακίνησή του από το υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν “απομάκρυνση” από την τότε κυβέρνηση λόγω των διαφωνιών του. Μάλιστα μια από τις διαφωνίες του ήταν και ο χειρισμός της υπόθεσης της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι!

click4more: Χρυσή Αυγή: Είδαν την καταδίκη τους σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση Μιχαλολιάκος και Ρουπακιάς – video

«Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την Κυβέρνηση, καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία.

H ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με τους μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και την δίκη για την Χρυσή Αυγή».

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της κοινωνίας”

Ο Σταύρος Κοντονής μάλιστα πήγε την κριτική του ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως πλέον οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ πηγάζουν πιο πολύ από την…εσωκομματική διαμάχη, και δεν έχουν γνώμονα τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

«Δεν θέλω να αναλάβω εγώ αυτές τις ευθύνες, οι οποίες προκύπτουν και κάνω έκκληση στα μέλη του κόμματος, να μην ενδώσουν σε μια πορεία μηχανισμών προς το συνέδριο» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Όπως είπε, για τη στάση του και τις αποφάσεις του είχε ενημερώσει μόνο τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις