Πολιτική

Τρικυμία στο ΜεΡΑ25 – Αποχωρήσεις και καταγγελίες για οικογενειοκρατία – Τι απαντά ο Βαρουφάκης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές αποχωρούν από το ΜεΡΑ25 καταγγέλοντας τον Γιάνη Βαρουφάκη για οικογενειοκρατία. Στο στόχαστρο όλων είναι η σύζυγός του επικεφαλής του κόμματος Δανάη Στράτου.

Δυο υποψήφιοι βουλευτές, ο Αριστοτέλης Παναγόπουλος και η Ράνια Ντάλλη αλλά και ο συντονιστής του ΜεΡΑ25 στην Πάτρα Περικλής Φλωρόπουλος καταγγέλλουν τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο ίδιος είπε ότι όλα έγιναν γιατί ψηφίστηκε το νέο καταστατικό του κόμματος και μίλησε απαξιωτικά για όσους τον επικρίνουν λέγοντας ειδικά για μια από τους αποχωρήσαντες ότι δεν ήταν καν κοντά για να γίνει βουλευτής. Επέμεινε παρά τις καταγγελίες ότι όλα στο κόμμα του γίνονται με αμεσοδημοκρατία.

Δείτε τι είπε στον ΑΝΤ1

 

«Μας φόρεσε στο κόμμα την σύζυγο του, Δανάη Στράτου, η οποία δεν έχει βιοποριστεί ποτέ στην ζωή της κάνοντας δημόσιες παρεμβάσεις αλλά και αναλαμβάνοντας θέση στο κόμμα. Παράλληλα υπάρχουν άλλες οικογένειες, σύζυγοι, παιδιά, ανίψια που κατέχουν αρκετές έμμισθες θέσεις εντός του κόμματος. Κάπως έτσι καταρτίζονται και τα εκλογικά ψηφοδέλτια», γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Αριστοτέλης Παναγόπουλος.

Σε άλλο σημείο γράφει: «Το καλύτερο είναι ότι είδα μπροστά στα μάτια μου, μεγαλοστέλεχος του κόμματος, να ψάχνει να βρει την τουαλέτα σε ξενοδοχείο εκ μέρους της κας Στράτου και αφού την βρήκε, την συνόδευσε ως εκεί. (Το σκηνικό έγινε στην συνάντηση υποψηφίων βουλευτών – το οποίο μετέφερα και στα υπόλοιπα μέλη. Ένιωσα σαν να ήμουν στα ανάκτορα του Μπάγκινγχαμ, βλέποντας την Βασίλισσα !)

 

Και η υποψήφια βουλευτής Βοιωτίας Ράνια Ντάλλη γράφει μεταξύ άλλων ότι «εδώ και πολύ καιρό, νιώθω “ξένο σώμα”, χωρίς να με συνδέει τίποτα με τις “οικογένειες” και τις “παρέες” που κυριαρχούν στο κόμμα».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκη Κεραμέως για κατάργηση περικοπών συντάξεων χηρείας: Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία
Από τον Αύγουστο επανέρχεται το 70% για χιλιάδες δικαιούχους - Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ να καταλογίζει καθυστέρηση και το ΚΚΕ να υπενθυμίζει τις παλαιότερες μειώσεις
Νίκη Κεραμέως
ΠΑΣΟΚ: Δέσμευση για μείωση του κόστους ρεύματος κατά 20% έως το 2027 – «Αποτυχία της κυβέρνησης στην ενέργεια»
Με αιχμές για την αγορά, την Πτολεμαΐδα 5 και τη διασύνδεση με την Κύπρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι «οι λίγοι κερδίζουν και η πραγματική οικονομία χάνει»
ΣΤ ΠΑΣΟΚ για ενέργεια
6
Κουτσούμπας απαντά στον Μητσοτάκη μέσω ChatGPT για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Το AI βρήκε σε 5 δευτερόλεπτα αυτά που δεν άκουσε»
Ο γγ του ΚΚΕ αντέδρασε στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι η αντιπολίτευση δεν μιλά για το AI, θέτοντας το ερώτημα αν η τεχνολογία θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες ή «τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων»
Κουτσούμπας, ΚΚΕ
5
ΚΥΣΕΑ: Την Πέμπτη το «πράσινο φως» για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» και νέα εξοπλιστικά
Στην συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να εγκριθούν τα ισραηλινά αντιαεροπορικά συστήματα, τα C-390 Millennium, τα UAV V-BAT και Heron, καθώς και τα υποβρύχια Victa
Πύραυλοι
O Γιώργος Βλάχος ανάβει φωτιές στη ΝΔ: Δεν βλέπει αυτοδυναμία και δεν αποκλείει συνεργασία με Σαμαρά – «Όλα μπαίνουν στο τραπέζι μετά τις εκλογές»
Ο βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής δεν αποκλείει το σενάριο αλλαγής ηγεσίας και επαναλαμβάνει τη διαφωνία του για το ασυμβίβαστο βουλευτή - υπουργού
Γιώργος Βλάχος 14