Πολιτική

Τρικυμία στο ΜεΡΑ25 – Αποχωρήσεις και καταγγελίες για οικογενειοκρατία – Τι απαντά ο Βαρουφάκης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές αποχωρούν από το ΜεΡΑ25 καταγγέλοντας τον Γιάνη Βαρουφάκη για οικογενειοκρατία. Στο στόχαστρο όλων είναι η σύζυγός του επικεφαλής του κόμματος Δανάη Στράτου.

Δυο υποψήφιοι βουλευτές, ο Αριστοτέλης Παναγόπουλος και η Ράνια Ντάλλη αλλά και ο συντονιστής του ΜεΡΑ25 στην Πάτρα Περικλής Φλωρόπουλος καταγγέλλουν τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο ίδιος είπε ότι όλα έγιναν γιατί ψηφίστηκε το νέο καταστατικό του κόμματος και μίλησε απαξιωτικά για όσους τον επικρίνουν λέγοντας ειδικά για μια από τους αποχωρήσαντες ότι δεν ήταν καν κοντά για να γίνει βουλευτής. Επέμεινε παρά τις καταγγελίες ότι όλα στο κόμμα του γίνονται με αμεσοδημοκρατία.

Δείτε τι είπε στον ΑΝΤ1

 

«Μας φόρεσε στο κόμμα την σύζυγο του, Δανάη Στράτου, η οποία δεν έχει βιοποριστεί ποτέ στην ζωή της κάνοντας δημόσιες παρεμβάσεις αλλά και αναλαμβάνοντας θέση στο κόμμα. Παράλληλα υπάρχουν άλλες οικογένειες, σύζυγοι, παιδιά, ανίψια που κατέχουν αρκετές έμμισθες θέσεις εντός του κόμματος. Κάπως έτσι καταρτίζονται και τα εκλογικά ψηφοδέλτια», γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Αριστοτέλης Παναγόπουλος.

Σε άλλο σημείο γράφει: «Το καλύτερο είναι ότι είδα μπροστά στα μάτια μου, μεγαλοστέλεχος του κόμματος, να ψάχνει να βρει την τουαλέτα σε ξενοδοχείο εκ μέρους της κας Στράτου και αφού την βρήκε, την συνόδευσε ως εκεί. (Το σκηνικό έγινε στην συνάντηση υποψηφίων βουλευτών – το οποίο μετέφερα και στα υπόλοιπα μέλη. Ένιωσα σαν να ήμουν στα ανάκτορα του Μπάγκινγχαμ, βλέποντας την Βασίλισσα !)

 

Και η υποψήφια βουλευτής Βοιωτίας Ράνια Ντάλλη γράφει μεταξύ άλλων ότι «εδώ και πολύ καιρό, νιώθω “ξένο σώμα”, χωρίς να με συνδέει τίποτα με τις “οικογένειες” και τις “παρέες” που κυριαρχούν στο κόμμα».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Opinion Poll για την Αττική: ΝΔ 31,5%, ΕΛΑΣ 16,9%, ΠΑΣΟΚ 10,2% – Διχασμένοι οι πολίτες για την αυτοδυναμία
Στο 64,9% η παράσταση νίκης για το κυβερνών κόμμα - Ο Τσίπρας προηγείται του Ανδρουλάκη ως πιθανός αντίπαλος του Μητσοτάκη - «Αγκάθι» η ακρίβεια, ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά
(Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 101
Σαμαράς για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Τα γεγονότα στη Λιβύη εκθέτουν ανεπανόρθωτα Γεραπετρίτη και Μητσοτάκη»
Σφοδρή επίθεση του πρώην πρωθυπουργού στην κυβέρνηση μετά την αναφερόμενη έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή της Λιβύης - «Κοιμισμένοι, κολυμπάμε στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία»
ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 31
Το ΥΠΕΞ απορρίπτει την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή της Λιβύης: Δεν μεταβάλλει τον παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο χαρακτήρα του
«Η γεωγραφία και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν αλλάζουν με μονομερείς, νομικά αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις»
Υπουργείο Εξωτερικών 53
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας: AI και προσέλκυση επιστημόνων στο επίκεντρο – Ο σχεδιασμός για νέο υπουργείο
Οι νέες υποδομές «Δαίδαλος» και «Pharos», η αύξηση των δαπανών για έρευνα και η ενίσχυση της ελληνικής συμμετοχής στα ευρωπαϊκά προγράμματα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρία Λέπτιν
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλία: «Δεν αρκεί η πολιτική αλλαγή, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής»
Συναντήσεις με επαγγελματίες της εστίασης, νέους και κατοίκους στον Βόλο και στην Αγιά - Το μήνυμα για την κοινωνική εμπιστοσύνη, η αναφορά στην Εθνική Αντίσταση και η πρόταση για το Εθνικό Ταμείο Σύγκλισης
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Ανδρουλάκης: «Αντίπαλός μου είναι ο λαϊκισμός και η διαφθορά» – Αιχμές για Μητσοτάκη και Τσίπρα, στόχος η ήττα της ΝΔ
Τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις μετεκλογικές συνεργασίες, τις διαδηλώσεις στην Ευρώπη και το ιδιωτικό χρέος
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ