Πολιτική

Τριμερής Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στην Λευκωσία – Επί τάπητος και η τριπλή οριοθέτηση ΑΟΖ

Σήμερα Αναστασιάδης, Τσίπρας και Σίσι θα θέσουν επί τάπητος τα ενεργειακά, Άμυνα και Ασφάλεια, και Οικονομία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Μέσα στον Δεκέμβριο ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις Κύπρου – Αιγύπτου για αγωγό Φυσικού Αερίου από το τεμάχιο “12 – Αφροδίτη” της κυπριακής ΑΟΖ προς αιγυπτιακά τερματικά. Σήμερα στην 5η κατά σειρά Τριμερή Κύπρου, Ελλάδος και Αιγύπτου αναμένεται υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με διπλωματικούς κύκλους σε Λευκωσία και Αθήνα να κάνουν λόγο για πιθανότητα έναρξης διεργασιών για τριπλή οριοθέτηση ΑΟΖ Κύπρου, Αιγύπτου, Ελλάδος, εξέλιξη που η Άγκυρα επιχειρεί να ανακόψει προσφέροντας “περισσότερη” ΑΟΖ στην Αίγυπτο.
Η Λευκωσία φιλοξενεί σήμερα την πέμπτη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου με τη συμμετοχή του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, του Αιγύπτιου ομολόγου του Φατάχ Αλ Σίσι και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.Την Σύνοδο θα απασχολήσει ιδιαίτερα η συνεργασία των τριών χωρών στον τομέα της ενέργειας, της Άμυνας και Ασφάλειας, καθώς και της οικονομίας.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο newsit.com.cy

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά σε πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ για την αναμονή στο Αττικόν και τα ράντζα - «Αφήνουμε τους λαϊκιστές να εξευτελίζονται»
«Δηλαδή ο κ. πολιτευτής του Πασόκ έχει πέσει έξω μόνον 100%…(για ΠΑΣΟΚ δεν το λες και άσχημα εδώ που τα λέμε)» σχολίασε αιχμηρά ο υπουργός Υγείας
O Άδωνις Γεωργιάδης
Μαρία Καρυστιανού για Αλέξη Τσίπρα: «Δεν μπορώ την κοροϊδία, πήρε στοιχεία της ιδρυτικής μας διακήρυξης και τα παρουσίασε ως δικά του»
«Παρουσίασε ως προτάσεις του στοιχεία που είχε η ιδρυτική μας, χαμηλού επιπέδου το σχόλιο για τα περιστέρια» ανέφερε η πρόεδρος του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Μαρία Καρυστιανού
8
Αιμίλιος Χειλάκης, Ισιδώρα Ζουγανέλη, Γιώτα Νέγκα, Ιωάννα Παππά ανάμεσα στους 28 καλλιτέχνες που υπέγραψαν για το κόμμα Τσίπρα
Ανάμεσα στις υπογραφές ξεχωρίζουν αυτές του τραγουδιστή και ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Θωμαΐδη, καθώς και του μαέστρου Μίλτου Λογιάδη - Δείτε όλα τα ονόματα
Πρόσωπα της τέχνης που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη 84
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το επίδομα των 150 ευρώ για κάθε παιδί, η επιδότηση diesel και η αναφορά στις έρευνες για υδρογονάνθρακες
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται πλέον ως μια χώρα με σοβαρές ενεργειακές προοπτικές. Δεν προδικάζει φυσικά κανένα αποτέλεσμα. Δείχνει όμως ότι το διεθνές ενδιαφέρον όχι μόνο παραμένει ισχυρό, αλλά διευρύνεται»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 35