Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Τρίωρο το τετ α τετ Τσίπρα – Ζάεφ το Νταβός! Ολοκληρώθηκε η συνάντηση κορυφής

Τρίωρο το τετ α τετ Τσίπρα – Ζάεφ το Νταβός! Ολοκληρώθηκε η συνάντηση κορυφής

– Η συνάντηση στο Νταβός συνεχίζεται πλέον παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών
– Λίγο πριν από τις 19.00 (ώρα Ελλάδας) ολοκληρώθηκε το τετ α τετ Τσίπρα – Ζάεφ
– Η φωτογραφία που ανήρτησε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων
– Στις 31 Ιανουαρίου μεταβαίνει στα Σκόπια ο Μάθιου Νίμιτς

Τρεις ώρες διήρκησε η συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ για το Σκοπιανό, στο Νταβός, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ωστόσο, η συνάντηση αυτή ήταν ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας. Κι αυτό διότι οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων έγιναν στο υψηλότερο επίπεδο, με την συμμετοχή των πρωθυπουργών των δύο χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 19.00 ώρα Ελλάδας. Στη συνέχεια, οι δύο πρωθυπουργοί ζήτησαν να μπουν στην αίθουσα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων, Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ. Η συνάντηση αναμένεται να συνεχιστεί για άλλη μια ώρα.

Νωρίτερα, ο  Σκοπιανός πρωθυπουργός να ανεβάζει στο προφίλ του στο Facebοok μια φωτογραφία από την συνάντηση. 

Σε αυτή οι δύο ηγέτες έχουν μία θερμή χειραψία με τον Ζάεφ να δηλώνει ότι «μιλάμε ανοιχτά και οικοδομούμε αμοιβαία εμπιστοσύνη προς το συμφέρον των πολιτικών».

 

Ο Νίμιτς μεταβαίνει στα Σκόπια

Την ίδια ώρα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ μεταδίδει πως ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, θα ταξιδέψει στα Σκόπια στις 31 Ιανουαρίου. Την 1η Φεβρουαρίου θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της ΠΓΔΜ σχετικά με τη δέσμη ιδεών που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις