Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τρίβουν τα χέρια τους στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ψηφοφορία για τον Παπαγγελόπουλο

Τρίβουν τα χέρια τους στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ψηφοφορία για τον Παπαγγελόπουλο
Φωτογραφία αρχείου

Η επόμενη μέρα από την ψηφοφορία που έγινε στην Βουλή για την παραπομπή του ο Δημήτρη Παπαγελόπουλου με την κατηγορία της σκευωρίας για την υπόθεση της Novartis, αξιολογείται θετικά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού δυσάρεστες εκπλήξεις υπήρξαν μόνο για τα κόμματα που ζητούσαν την παραπομπή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε συντεταγμένη, χωρίς να έχει ούτε μία απώλεια από την ψηφοφορία, δημιούργησε ευφορία στην ηγετική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα λέγαμε ότι ήταν τον πρώτο τεστ συνοχής της νέας Κοινοβουλευτικής ομάδας από το οποίο βγήκε αλώβητη.

Αντίθετα, χθες, όλη την ημέρα τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος παρακολουθούσαν τα στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να ανταλλάσσουν κατηγορίες σχετικά με το ποιοι ήταν οι 6 βουλευτές που δεν ψήφισαν την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγελόπουλου, παρά το γεγονός ότι ήταν γραμμή της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

«Δεν ήταν μόνο τα άδεια υπουργικά έδρανα που απαξίωσαν τη χθεσινή συζήτηση για Προανακριτική και επιβεβαίωσαν τη δειλία του πρωθυπουργού», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. «Φρόντισαν γι αυτό», επισήμαιναν, «και έξι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που έσπασαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν κατά της προανακριτικής παρωδίας».

«Καλά ξεμπερδέματα…».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην χθεσινή στάση που κράτησε η ΝΔ στην Βουλή –οι υπουργοί δεν ήταν στα έδρανα και ο πρωθυπουργός δεν προσήλθε στην συζήτηση – ανέφερε ότι «όποιος παρακολούθησε την συζήτηση και τα στοιχεία που προέκυψαν από τις μέχρι τώρα καταθέσεις, θα δει ότι πρόκειται, όχι για στοιχεία αλλά για εκτιμήσεις. “Πιθανολογώ”, “πιστεύω”, “μάλλον ήθελε”. Αυτά νομίζω ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα και απ’ ό,τι φάνηκε πρόκειται τελικά για μία επιλογή του κ. Μητσοτάκη η οποία, πραγματικά ακροβατεί ανάμεσα σε διάφορες καταστάσεις, γι’ αυτό και επέλεξε, χθες στη Βουλή, την σκηνική απουσία της κυβέρνησης από τα έδρανα».

«Ήθελε από τη μία να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά της δικής του παρουσίας, ως ένας μετριοπαθής πολιτικός, ο οποίος δεν παραπέμπει – όπως ο ίδιος λέει – τους πολιτικούς του αντιπάλους, ταυτόχρονα να ικανοποιήσει τις πιέσεις που δέχεται από τον κ. Σαμαρά, που προφανώς έχει κάνει σκοπό της ζωής του αυτή την υπόθεση, αλλά και να αφήσει, δια του κ. Παπαγγελόπουλου, όλο το σύστημα που στηρίζει αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση να δείχνει τον κ. Τσίπρα».

Αναφερόμενος στην ουσία της υπόθεσης ο Πάνος Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι «όποιος έχει μία στοιχειώδη εμπειρία και γνώση του πώς λειτουργεί το σύστημα στην Ελλάδα προφανώς δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει με την επιβεβαίωση, δια του ερωτήματος που κάνετε. Ότι δεν μπορεί από μόνο του το πράγμα να κινείται, χρειάζεται και μια πολιτική κάλυψη».

«Κάναμε ό,τι θεωρούσαμε σωστό για να βοηθήσουμε να υπάρξει πλήρης αποκάλυψη ευθυνών για όλους και σε όλα τα επίπεδα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία νομίζω ότι κάποιοι βγαίνουν καθαροί. Μιλώ γι’ αυτούς που η υπόθεσή τους μπήκε στο αρχείο, που δεν βρέθηκαν στοιχεία».

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι ο Δημήτρης Παπαγελόπουλος θα έχει την νομική υποστήριξη του έμπειρου Δημ. Τσοβόλα γεγονός που σημαίνει ότι η υπόθεση… Κοσκωτά θα βρίσκεται όλο το επόμενο διάστημα στο προσκήνιο. Όπως είναι γνωστό, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε βρεθεί στο ειδικό δικαστήριο ως κατηγορούμενος και είχε υπερασπιστεί μόνος του δυναμικά τον εαυτό του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις