Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Τρύφων Αλεξιάδης για όλα: ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ισοδύναμα, τέλη κυκλοφορίας και Κατερίνα Σαββαΐδου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, δήλωσε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση ισοδύναμων για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Ακόμη χαρακτήρισε τα σημερινά μέτρα “πολιτική αναγκαιότητα”.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του skai και υπογράμμισε πως ‘δεν είμαστε ευτυχείς για την πολιτική που αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε. Τα σημερινά μέτρα είναι μία πολιτική αναγκαιότητα. Προσπαθήσαμε να λύσουμε τα προβλήματα και όχι να τα διαιωνίσουμε”.

“Οι σημερινοί φόροι είναι μέτρα που προϋπήρχαν της δικής μας κυβέρνησης ελάχιστα είναι τα μέτρα που έχουμε τροποποιήσει. Σε ό, τι αφορά τις επιβαρύνσεις προκαλώ οποιονδήποτε να συζητήσει για το τι φόροι έχουν επιβληθεί σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης θα έχει τετ α τετ μαζί με τον Γιώργο Χουλιαράκη με τους Θεσμούς.

Σχετικά με το φλέγον θέμα της επικαιρότητας, που δεν είναι αλλο από τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ο Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε: “Βρισκόμαστε σε διαδικασία εύρεσης ισοδυνάμων αναφορικά με το ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Θέλουμε να βρούμε ισοδύναμα που δεν θα πλήττουν την κοινωνία και την κατανάλωση. Θα ήταν εύκολο να επιβληθεί ακόμη ένας φόρος αλλά αυτός δεν είναι ο στόχος μας”, ενώ για το σενάριο περιορισμού του επιδόματος θέρμανσης ο κύριος Αλεξιάδης τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. “Φέτος όμως οι δικαιούχοι θα είναι λιγότεροι για να ενισχυθούν όσοι πραγματικά δεν έχουν τη δυνατότητα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Μέσα στην εβδομάδα ο ΕΝΦΙΑ

Ο Τρύφων Αλεξιάδης σημείωσε ακόμη πως σύντομα, ακόμη και εντός της εβδομάδας θα έχει περαιωθεί και η διαδικασία έκδοσης του ΕΝΦΙΑ. “Τα ειδοποιητήρια της εφορίας δεν θα έρθουν την 1η Νοεμβρίου αλλά αργότερα προκειμένου τα βάρη να μεταφερθούν από τα μικρά στα μεγάλα” ήταν η δήλωσή του.

Αλεξιάδης: “Βεβαίως και θα υπάρχει αφορολόγητο και μάλιστα εξετάζουμε και ένα σχέδιο στο οποίο θα εμπεριέχεται και η χρήση πλαστικού χρήματος”

Ερωτηθείς για τα τέλη κυκλοφορίας απάντησε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να πληρώνουν όλοι αναλογικά με τις δυνάμεις τους, ενώ για τους φόρους στα ακίνητα τόνισε: “Υποσχόμαστε φορολογική δικαιοσύνη. Τα φορολογικά βάρη δεν είναι σωστά κατανεμημένα. Ως μεγάλη φορολογική περιουσία δεν θεωρούμε το δυάρι αξίας 50.000 ευρώ αλλά το σπίτι του φορολογούμενου που βρίσκεται στο Λονδίνο και κοστίζει 3 εκατ. ευρώ και δεν πληρώνει τίποτε στο ελληνικό δημόσιο είναι στόχος φορολόγησης”.

Αναφορικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε πως η αύξηση του 2% δεν είναι δραματική και συνέχισε λέγοντας πως “μας δημιουργεί προβληματισμό το μέτρο των 100 δόσεων και με συγκεκριμένα κριτήρια θα μας δοθεί η δυνατότητα να εισπράξουμε χρήματα από τις πηγές που υπάρχουν”.

Κλείνοντας, ο αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει με την κυρία Σαβαϊδου και τόνισε πως “είναι ένα δύσκολο θέμα και για να είμαι ειλικρινής νοιώθω αμήχανα. Είναι αδύνατο όμως να αντικαταστήσω τον Πρωθυπουργό ή την δικαιοσύνη. Η πολιτική ενέργεια από την πλευρά της κυβέρνησης είναι σωστή με την προυπόθεση πως υπολογίζεται για όλους το τεκμήριο της αθωότητας”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε