Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Τρύφων Αλεξιάδης: Σε ένα μήνα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τον ηλεκτρονικό τζόγο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε ένα μήνα το πολύ ολοκληρώνεται ο διάλογος με τους εμπλεκόμενους και σύντομα θα φέρουμε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ηλεκτρονικό τζόγο, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στην ανομία που επικρατεί στο χώρο του ηλεκτρονικού τζόγου και να βάλει τάξη και σε αυτό το πεδίο». Μάλιστα υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση αυτή, απέδειξε και με το πρόσφατο διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες ότι «πλέον διαθέτουμε και την τεχνογνωσία για να φέρουμε μεγάλα έσοδα για το Δημόσιο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας στην επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, είπε πως «με το σημερινό καθεστώς που ισχύει και έχει ονοματεπώνυμο εκείνων που το θέσπισαν και ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών, οι εταιρείες ηλεκτρονικού τζόγου, παρά τον τεράστιο τζίρου που έχουν, πληρώνουν ελάχιστο φόρο εισοδήματος καθώς η έδρα τους είναι στο εξωτερικό. Και αυτό το μεταβατικό καθεστώς είναι σαφέστατο ότι πρέπει να αλλάξει».

Η φορολογία, είπε, που επιβάλλεται στις εταιρείες αυτές είναι επόί του τζίρου που οι ίδιες δηλώνουν. “Και αυτό πράγματι είναι ένα πρόβλημα γιατί ο καθένας ό,τι θέλει δηλώνει. Υποπτευόμαστε ότι έχουν ένα τεράστιο τζίρο αλλά δεν τον ξέρουμε γιατί οι έδρες τους είναι στο εξωτερικό. Σε αυτή την ανομία θα μπει τέλος, γιατί εμείς δεν σχέση με αυτή την ανομία… Μπορεί να είναι σαφές τι θέλουν να κάνουν αυτές οι εταιρείες αλλά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί και να με το σύστημα αυτό”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε