Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τσακαλώτος: Είμαστε η πιο αξιόπιστη κυβέρνηση για να πετύχουμε τη μείωση των φόρων

Τσακαλώτος: Είμαστε η πιο αξιόπιστη κυβέρνηση για να πετύχουμε τη μείωση των φόρων
photo intime

Η μείωση φόρων μπορεί να επιτευχθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη στην εφημερίδα “Πολίτης”.

Ο κ. Τσακαλώτος στην συνέντευξη που παραχώρησε στην κυπριακή εφημερίδα “Πολιτης” τόνισε πως “η συρρίκνωση της μεσαίας τάξης δεν αντιμετωπίζεται μόνο από τη μείωση της φορολογίας, αλλά από έναν συνδυασμό πολιτικών που μαζί με φοροελαφρύνσεις τοποθετεί το κοινωνικό πρόβλημα στο κέντρο της στρατηγικής. Οι μεσαίες τάξεις θέλουν καλύτερες θέσεις απασχόλησης, ένα σταθερό πλαίσιο που δεν φοβούνται τον κίνδυνο της κοινωνικής υποβάθμισης με καλά σχολεία για τα παιδιά τους και καλά νοσοκομεία”.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνει ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο η εισαγωγή κοινωνικών κριτηρίων στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο θα ήταν μια καλή αρχή, ακριβώς διότι θα έθετε το κοινωνικό ζήτημα, την ανισότητα, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την έλλειψη προοπτικής για τις μεσαίες τάξεις στο ίδιο επίπεδο με τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Απαντώντας παράλληλα σε ερώτηση για διακομματική σύγκλιση στο θέμα της μείωσης των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα και της φορολογίας, ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει πως δεν υπάρχει η παραμικρή σύμπτωση ως προς εκείνη την στρατηγική μέσω της οποίας θα μπορέσει να αποκτηθεί η αξιοπιστία για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα.

Και προσθέτει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι σε πολύ καλύτερη θέση να το κερδίσει, διότι έχει ήδη αποκτήσει αξιοπιστία, έχει ήδη τρία χρόνια υπερκάλυψης των δημοσιονομικών στόχων, έχει αναδιαρθρώσει το χρέος και έχει ένα μαξιλάρι ρευστότητας που θωρακίζει την ελληνική οικονομία για πολλά χρόνια.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις