Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Τσακαλώτος για El Dorado Gold: “Πιθανή η συνεργασία ΝΔ με την εταιρεία για να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση”

Τσακαλώτος για El Dorado Gold: “Πιθανή η συνεργασία ΝΔ με την εταιρεία για να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση”

«Με καλύπτει απόλυτα η ανακοίνωση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος» ανέφερε πριν από λίγο στην Βουλή ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου και υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχετικά με το θέμα της επένδυσης της El Dorado Gold στην Χαλκιδική.

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, o oποίος παρενθετικά του έθεσε το θέμα της «Ελληνικός Χρυσός»,  εμφανίσθηκε πλήρως εναρμονισμένος με την «γραμμή» της κυβέρνησης αλλά και στην  αντεπίθεση στην οποία πέρασε το  Μαξίμου κατά της ΝΔ.

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Οικονομικών  ανέφερε «η ΝΔ σε συνεργασία ίσως με την εταιρεία προσπάθησε να δημιουργήσει πρόβλημα μετά τη ΔΕΘ,  όπου ο Πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε επενδύσεις, αλλά για το πως θέλουμε να τις οργανώσουμε, σε ποιο πλαίσιο  στρατηγικής και με ποιους όρους και κανόνες, ώστε βγαίνοντας από την κρίση και γυρίζοντας η οικονομία  να μην επιστρέψουμε σε αυτά που ίσχυαν προ του 2009…»

Ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς νωρίτερα του έθεσε το θέμα της El Dorado Gold λέγοντάς του «θα βγείτε και εσείς να πανηγυρίσετε και να πείτε στα τσακίδια… ο Ελληνικός Χρυσός όπως είπε ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας; Είναι για τα τσακίδια… οι εργαζόμενοι στην Χαλκιδική; Και ποια ισχύουν αυτά που έλεγε ο κ. τσίπρας στη ΔΕΘ για τις επενδύσεις ή αυτά που λέει ο σύμβουλός του για την επένδυση στη Χαλκιδική;»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις