Πολιτική

Τσακαλώτος: Η Νέα Δημοκρατία δεν μαθαίνει από τα λάθη της

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα όσα αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν ενόψει του Eurogroup της 11ης Μαρτίου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η Νέα Δημοκρατία μαθαίνει από τα λάθη της. Για άλλη μια φορά σταχυολογεί από μια έκθεση 100 σελίδων τα λίγα σημεία κριτικής, παραβλέποντας τα θετικά, προκειμένου να προβλέψει επικείμενες καταστροφές», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

[read4more]

Την Τετάρτη (27.02.2019), λίγες ώρες αφού η Κομισιόν είχε δώσει στη δημοσιότητα την έκθεσή της, τη δεύτερη μετά το τέλος του προγράμματος τον περασμένο Αύγουστο, η Νέα Δημοκρατία είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες καθυστερήσεις απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

«Η απειλή, ωστόσο, της Κομισιόν να μην καταβάλει το οφειλόμενο 1 δισ. στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει και κάτι ακόμη: Ότι η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο. Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα ένα αναπτυξιακό σοκ που θα φέρει νέες δουλειές στους πολίτες και θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό», σχολίασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μαστρογεωργίου.

Στο θέμα της έκθεσης της Κομισιόν αναφέρθηκε σε δήλωσή του και ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας. Ο πρώην υπουργός της ΝΔ τόνισε ότι η νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «επιβεβαιώνει ότι η χώρα βρίσκεται εκτός προγραμμάτων, αλλά, δυστυχώς, εντός αυστηρών μνημονιακών περιορισμών».

Αφού περιέγραψε τους τομείς όπου η Κομισιόν εκφράζει ανησυχία για καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις αλλά και τα ζητήματα όπου οι δανειστές διατυπώνουν αντιρρήσεις (κόκκινα δάνεια, επενδύσεις, ληξιπρόθεσμα κ.α.), ο Χρήστος Σταϊκούρας κατέληξε στη δήλωσή του: «Είναι φανερό ότι η αβελτηρία, η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα της σημερινής υβριδικής κυβέρνησης καθηλώνει τη χώρα και υπονομεύει την αναπτυξιακή προοπτική της».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά νέο πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές με μόνιμο ταμείο και μηχανισμό αποκατάστασης
Στον σχεδιασμό προτείνεται να περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές και έργα που μειώνουν τον κίνδυνο από μελλοντικά καταστροφικά φαινόμενα
O Αλέξης Τσίπρας 9
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 11