Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τσακαλώτος: Η Νέα Δημοκρατία δεν μαθαίνει από τα λάθη της

Τσακαλώτος: Η Νέα Δημοκρατία δεν μαθαίνει από τα λάθη της
Φωτογραφία InTime News

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα όσα αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν ενόψει του Eurogroup της 11ης Μαρτίου.

«Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η Νέα Δημοκρατία μαθαίνει από τα λάθη της. Για άλλη μια φορά σταχυολογεί από μια έκθεση 100 σελίδων τα λίγα σημεία κριτικής, παραβλέποντας τα θετικά, προκειμένου να προβλέψει επικείμενες καταστροφές», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Την Τετάρτη (27.02.2019), λίγες ώρες αφού η Κομισιόν είχε δώσει στη δημοσιότητα την έκθεσή της, τη δεύτερη μετά το τέλος του προγράμματος τον περασμένο Αύγουστο, η Νέα Δημοκρατία είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες καθυστερήσεις απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

«Η απειλή, ωστόσο, της Κομισιόν να μην καταβάλει το οφειλόμενο 1 δισ. στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει και κάτι ακόμη: Ότι η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο. Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα ένα αναπτυξιακό σοκ που θα φέρει νέες δουλειές στους πολίτες και θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό», σχολίασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μαστρογεωργίου.

Στο θέμα της έκθεσης της Κομισιόν αναφέρθηκε σε δήλωσή του και ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας. Ο πρώην υπουργός της ΝΔ τόνισε ότι η νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «επιβεβαιώνει ότι η χώρα βρίσκεται εκτός προγραμμάτων, αλλά, δυστυχώς, εντός αυστηρών μνημονιακών περιορισμών».

Αφού περιέγραψε τους τομείς όπου η Κομισιόν εκφράζει ανησυχία για καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις αλλά και τα ζητήματα όπου οι δανειστές διατυπώνουν αντιρρήσεις (κόκκινα δάνεια, επενδύσεις, ληξιπρόθεσμα κ.α.), ο Χρήστος Σταϊκούρας κατέληξε στη δήλωσή του: «Είναι φανερό ότι η αβελτηρία, η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα της σημερινής υβριδικής κυβέρνησης καθηλώνει τη χώρα και υπονομεύει την αναπτυξιακή προοπτική της».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις